Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A Mosoni-Duna rehabilitációjában is partnerséget vállalnának

A nemrégiben megalakult Szigetközi Természetvédelmi Egyesület a Mosoni-Duna fejlesztésében is partnerséget vállalna. A mellékágak, a Jónási-ág és az Alsó-Szigetköz rehabilitációját tartják elsődlegesnek. Felkérik a térség politikusait és szakértőit, tegyenek meg mindent a központi finanszírozás eléréséért.
A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület legutóbbi taggyűlésén újabb három embert vett fel tagjai közé. Így már hatvanhárman tagjai a szervezetnek. Az egyesület célja azon projektek támogatása, amelyek elősegítik a területre szabott, az itt élők és gazdálkodók érdekeit figyelembe vevő szigetközi, vagy Szigetközi–Csallóközi Nemzeti Park létrehozását, a terület természeti és környezeti értékeinek védelmét, és az ehhez illeszkedő idegenforgalmi és oktatási fejlesztések megvalósulását.
Az egyesület vállalja a célok eléréséhez szükséges projektek levezénylését, vezetését, szaktanácsadást, és mindehhez a megfelelő szakértői háttér biztosítását. Az ülésen elhangzott: a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület támogatja a Mosoni-Duna fejlesztési tervét és annak megvalósításában partnerként részt kíván venni. Kiemelten fontosnak tartja a Jónási-ág rehabilitációját a Duna és a Mosoni-Duna kapcsolatának megteremtése érdekében. Emellett a Mosoni-Duna mentén a mellékágak rehabilitációját, valamint az Alsó-Szigetközben a vízszintek rehabilitációját. Felkérte a térség szakértőit és politikusait, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a rehabilitációs terv megvalósuljon, finanszírozása biztosított legyen. Az egyesület tagsága felhatalmazta az elnökséget, hogy kezdeményezze felvételüket a Magyar Természetvédők Szövetségébe, ahol a mindenkori elnök képviseli majd őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjemelés novembertől

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést… Tovább olvasom