Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

A móri mészárlás gyanúsítottjai

Közzétette a fantomképeket a május 9-i móri rablógyilkosság feltételezett elkövetőiről tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság.
A móri gyilkosság egyik feltételezett elkövetője 185 – 190 centiméter magas, 25 – 30 év közötti, kisportolt testalkatú, fehér bőrű, szoláriumozott, szőkés-vöröses, oldalra fésült hajú. Fehér inget, sötét nadrágot viselt, távozáskor baseballsapka volt a fején. A másik férfiról csak annyit lehet tudni, hogy 165 – 170 centiméter magas, 25 – 30 év közötti, közepes testalkatú. A magasabbik személy a gyilkosságok idején az Erste Bank bejáratánál állt, kezében egy „ Műszaki okok miatt zárva " feliratú táblával. Vele – mint elhangzott – többen is szót váltottak az ajtóban, a tanúk biztonsági őrnek vélték. Az is tudható, hogy a feltételezett elkövetők magyarul beszéltek.

Nyomozás nyolc szálon

Zsombok György alezredes, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának osztályvezetője elmondta, hogy nyolc szálon folyik a nyomozás, amit más rendvédelmi szervek és civilek is segítenek.
Kérdésre válaszolva arról is tájékoztatott: továbbra sem zárták ki, hogy a rablógyilkosság után megnevezett két férfinak, Horváth Szilárdnak és Farkas Róbertnek elkövetőként vagy társtettesként köze van a bűncselekményhez. – Erre gyanú van, de nem alapos – mondta.
Kovács Lajos ezredes, a nyomozás egyik vezetője elmondta: az elkövetők hat-hét percig tartózkodhattak a bankban. Hozzátette: azt viszont még most sem lehet tudni, hogy az elkövetők miként érkeztek a bankhoz, illetve hogyan távoztak a bűncselekmény helyszínéről.

Kamera helyett fényképezőgép

A tájékoztatón elhangzott: a bankban lévő biztonsági kamera valójában egy fényképezőgép volt, ami riasztásra működött, de időnként automatikusan is készített képeket. A gép a gyilkosság idején nem működött, de korábbi felvételeket találtak benne a nyomozók. Az ezeken lévő személyeket egyenként azonosítják, mert elképzelhető, hogy rajtuk vannak a tettesek, akik korábban terepszemlén a bankban járhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neves vendég a Nyomorultak-on

Már az is nagy dolog, hogy egy vidéki magyar színház, nevezetesen a Győri Nemzeti hozzájuthatott a… Tovább olvasom