Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A minőségi szociális gondoskodásért

A nemzetközi Leonárdo-program célja, hogy a szociális és egészségügyi szférában dolgozók kiváló szakmaközi együttműködést valósítsanak meg és ötvözzék azt a képzéshez igazodó elmélettel és gyakorlattal egyaránt.
– A nemzetközi együttműködés kitűnő példája annak, hogy az unió országai – eltérő lehetőségeik ellenére – miként dolgoznak azért, hogy a szociális és egészségügyi szféra szolgáltatásai minél hatékonyabbak legyenek. A projektben a Széchenyi-egyetem szociális munka tanszéke, valamint az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) képviseli

hazánkat.
Dr. Margaret Sills, a nemzetközi program igazgatója elismerően szólt a Széchenyi-egyetem szociális tanszé-

kének munkájáról, szakmaközi kapcsolatairól. A workshop, műhelymunka során a résztvevők közül ki-ki elmondhatta mindazokat az elméleti és gyakorlati tapasztalatait, amelyekkel naponta szembesül.
A projekt résztvevői egyébként már az őszi, Krakkóban megrendezendő konferenciára készülnek, ahol nemcsak az unió, de a világ számos országa képviselteti magát.
A szigetországból érkezett programigazgató azt is elárulta, a program folytatásához, a nemzetközi tapasztalatcseréhez már keresik az új forrásokat. Lelkesedésből és jóakaratból már most sincs hiány, Sills asszony szerint ez, no és a kiváló szakmai és szakmaközi tudás, lehet az alapja a további munkának.
Dr. Budai István, a Széchenyi-egyetem tanszékvezető tanára kiemelten fontosnak tartja a gyermekszegénység kutatását, illetve annak felszámolását.
Ez egyben a nemzeti stratégia része is, ami azt jelenti, hogy több szakma hathatós összefogása, együtt gondolkodása kell ahhoz, hogy enyhítsenek a legszegényebbek gondjain és kevesebb szegény gyermek éljen e hazában.
A tanszékvezető elmondta még: a szakmai anyagok, tapasztalatok, vélemények egyeztetése, közzététele elsősorban a világhálón keresztül valósul meg egy erre a célra létrehozott portálon keresztül. Magyarországon – csakúgy, mint a többi részt vevő országban – egy országos hálózat kiépítése van folyamatban, amelynek első célállomása a felső-pannon régió. A hálózatba olyan képzőintézményeket és szolgáltatókat vonnak be, amelyek az egészségügy és a szociális ellátás területén látják el feladatukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszonyatos áron a szegedi építési telkek

Horribilis összegért juthat saját portához az, aki Szegeden szeretne építkezni. Egy ezer… Tovább olvasom