Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A minisztérium szerint az Emfesz megsegítése indokalatlan beavatkozás lenne

A földgázkereskedő Emfesz Kft. kormányzati "megsegítése", egy ilyen kormányzati intézkedés átmeneti megoldásként is súlyos és indokolatlan beavatkozást jelentene a piaci folyamatokba, ezen felül ellentétes lenne a vonatkozó európai uniós szabályozással is - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI kérdésére.
Az írásban kapott válasz utal arra, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az Emfesz Kft. ügyvezetőjéhez címzett korábbi válaszlevelében kifejtette, a körülmények alapos mérlegelése után ítélte így helyzetet.

A válaszban közölték azt is, hogy "a minisztérium magáncégek közti elszámolási vitákba nem avatkozhat be". Szükség esetén az Emfesz Kft. fogyasztóinak folyamatos gázellátása a hatályos jogszabályok alapján életbe lépő szakmai eljárásrend szerint biztosított, az ellátási kockázatok megnyugtató módon kezelhetők - közölte a minisztérium.

A cég ügyfelei így akkor sem maradnak gáz nélkül, ha a gázkereskedő nem tudná teljesíteni vállalt kötelezettségeit, mivel ebben az esetben a Magyar Energia Hivatal másik szolgáltatót jelöl ki az ellátásra. A fogyasztók számára az egyetemes szolgáltatói körbe való visszatérés, a kiszámítható árszabályozás biztonságot jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik a Magyar Rádió előtt demonstrált

Novák Előd (Jobbik) szerint jogos elvárás volt, hogy a médiát "megtisztítsák a liberális fertőtől". Tovább olvasom