Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A mindenes polgármester

Várallyay István, térségünk legkisebb településének, Csérnek a polgármestere azt mondja, számára a faluvezetés nem csupán papírmunka. A lakók mindennapi gondjainak megoldása is rá hárul.
– Ha tehernek érezném, nem vállaltam volna a jelöltséget – mondja Várallyay István, Csér polgármestere. – Ötvenen lakunk a településen, nálunk szó szerint igaz, hogy itt mindenki ismer mindenkit. A település vezetése számomra nem abból áll, hogy elintézem a papírmunkát. Mindezen túl az emberek megkeresnek ügyes-bajos gondjaikkal, olyan apróságnak tűnő problémával is, hogy hogyan kell átkötni a kábeltelevízió vezetékét. Szívesen segítek ebben is, sőt, elvégeztem magam az átkötést. Ezért vállaltam a község vezetését.
A faluvezető tele van tervekkel, egyebek között szeretne egy modern játszóteret megépíttetni. A szükséges pénzt pályázat útján teremtené elő. Ezen túl a volt kocsmát és a boltot is átalakítaná, hogy létrehozzák a közösségi házat. Szükség is lesz a fejlesztésre, hiszen Cséren legkésőbb 2008-ban megkezdi működését a hulladékválogató üzem és a -lerakó.
– A konzorcium eddig teljesítette a kötelezettségeit, a számlánkra meg is érkezett hatmillió forint – folytatja a polgármester. – A hosszú távú előnyei ennek a ciklus végén látszanak majd meg. Az önkormányzat az üzem után járó pénzek nagyobb részét 2009 után kapja meg. Ez jelentősen befolyásolja majd a település életét. A rendezési tervünkben húsz új építési telek kijelölése szerepel. Egyelőre többet nem is szándékozunk létrehozni, hiszen különben elveszne a falu „cséries” jellege.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE-GySEV: oda a veretlenség

Tovább olvasom