Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

A Microsoft megvenné a Yahoo-t?

A két cég újra megkezdte a tárgyalásokat, hogy küzdjenek a Google ellen.

Befejeződtek a tárgyalások arról, hogy az amerikai Microsoft megvenné a Yahoo ugyancsak amerikai internetes vállalkozást – a hét végén a Wall Street Journal című amerikai üzleti lap ezt egy, az állítólagos tárgyalásokhoz igen közeli forrásra hivatkozva közölte.

Mindenesetre még pénteken a Yahoo részvényei a Wall Streeten erős 10 százalékkal drágultak annak az aznapi híresztelésnek a hatására, hogy a cégbekebelezésről folynak az egyezkedések. A két érintett vállalat mindazonáltal semmit nem közölt ezekről és számos elemző véleménye is az volt, hogy nem könnyen egymáshoz „passzítható" vállalatokról van szó, a Microsoft részben már sikerrel tevékenykedik a Yahoo által birtokolt területeken is. Azt azonban elképzelhetőnek tartják, hogy az online hirdetési vagy netes keresési piacon valamilyen megállapodást hoznak össze. De ezeken a területen sem érnek fel a Google lehetőségeihez, legfeljebb szívesen versenyeznének vele.

Pénteken írta a sajtó, hogy a Microsoft Corp. lépéseket tett a Yahoo Inc. megszerzéséért, a két cég újra megkezdte a tárgyalásokat, hogy összehozzanak „valamit" a rendkívül gyorsan növekvő Google Inc. ellenében.

A két vállalat évek óta folytat informális megbeszéléseket, most azonban ennél többről van szó. A Microsoft már hónapokkal ezelőtt ajánlatot tett, ám a Yahoo visszautasította; az 50 milliárd dollárosnak nevezett ügyletről így folytatódnak a megbeszélések.

A Wall Street Journal arról írt, hogy a két érdekelt cég a tárgyalások kezdeti szakaszában tart az egyesülésről vagy valamiféle összekapcsolódásról. Értékelése szerint a tárgyalások a Google erejét jelzik; az üzlet révén a Microsoft sokkal könnyebben érné el a hirdetőket online üzletágához.

A Google múlt hónapban vette meg 3,1 milliárd dollárért a DoubleClick Inc.-et, gyorsítva nyomulását a grafikus hirdetési piacon; az üzletben a Google a Microsoftot és a Yahoo-t gyűrte le.

(mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: vitát

a parlamentben Rendőri látogatás Kábítószerfogás Viharok, riasztások Nincs magyar

áldozat

Budapest» A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését – mondta… Tovább olvasom