Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

A Microsoft ismét kiásta a formátum-csatabárdot


Az új Microsoft Office egy olyan új XML-alapú hordozható formátumot fog bevezetni, amely komolyan veszélyeztetheti az Adobe Acrobat és a PDF formátum által fémjelzett platformoktól független és átjárható időszakot.
A jelenleg XDocs kódnév alatt futó technológia segítségével a Microsoft ígéretei szerint minden eddiginél könnyebbé válik majd intenzív szövegformázásokat tartalmazó űrlapok építése, és ezen keresztül adatok gyűjtése. Az XDocs mellett szól, hogy az XML-lel történő szoros integrációja révén szinte bármilyen ezzel kompatibilis adattárral képes lesz együttműködni, valamint, hogy a Microsoft valószínűleg minden kapcsolódó termékébe integrálja majd az új formátumhoz szükséges megjelenítőt.
Bár az XDocs múlt havi hivatalos bejelentésének hatására azonnali visszaeséssel reagált az Adobe részvényeinek árfolyama, szakértők szerint az új formátum nem lesz képes a PDF, mint dokumentumok biztonságos és platformfüggetlen terjesztésére szolgáló eszköz piaci pozícióinak megingatására. Ennek ellenére a vállalati piacon komoly sikereket érhet el az Office révén hazai pályán induló XDocs is, amely az Adobe megoldásánál könnyebben lesz integrálható a .NET szerverkomponensekkel és az Exchange szerverekkel is.
Természetesen a fejlemények nagyban függenek majd attól, hogy az Adobe és a Microsoft milyen módon próbálják majd potenciális vásárlóikat saját megoldásuk előnyeiről meggyőzni, valamint milyen konkrét tulajdonságokkal ruházzák majd fel jövőben megjelenő termékeiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kik akartak levelezni Szaddam Husszeinnel?

Az iraki elnök hivatalos honlapján levő e-mailcím (elméletileg) a diktátor… Tovább olvasom