Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A Microsoft harcba száll a kémprogramokkal

A Microsoft bejelentette, hogy rövidesen befejezi kémprogram-eltávolító szoftvere béta verziójának tesztelését, és a felhasználók rendelkezésére bocsátja a programot.
A Neowin.net nevű, technológiai hírekkel foglalkozó weboldal értesülése szerint a szoftver már január 6-án, csütörtökön hozzáférhető lesz. A Microsoft részéről ugyanakkor annyit közöltek, hogy a program béta verziójának tesztelése a végéhez közeledik, illetve, hogy a januári kibocsátás biztos, de konkrét dátumot egyelőre még nem neveztek meg. Fontos részlet a hírrel kapcsolatban, hogy a szoftveróriás mostanáig még azt sem tisztázta, vajon a Windows rendszer részeként, azaz ingyenes frissítés formájában, vagy pedig különálló és pénzbe kerülő programként adja ki a kémprogram-eltávolító alkalmazást.

A szoftver hátteréül szolgáló technológiát decemberben vásárolta meg a Microsoft, az azt kifejlesztő Giant nevű céggel együtt. A "spyware", azaz kémprogram névvel illetik azokat a nemkívánatos szoftvereket, amelyek illetéktelenül behatolnak a felhasználó számítógépébe, figyelik annak internetezési szokásait, bizalmas felhasználói adatok megszerzését segítik elő, vagy pedig egyszerűen kéretlen előugró ablakos hirdetésekkel bombázzák az internetezőket.

A másik beharangozott új Microsoft termék, az antivírusszoftver valószínűleg különálló alkalmazásként kerül majd forgalomba, valamikor később az idei év folyamán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szárnyas királyfi

Tovább olvasom