Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

A mi feketelistánk

Végre nemcsak mi, fogyasztók kerülünk fel a szégyenfalra, hanem a vállalkozások is. amelyek nem teljesítik szerződésben vállalt kötelezettségeiket.

Igen, végre nemcsak mi, fogyasztók, eladósodott vásárlók, banki hiteleket visszafizetni nem tudók kerülünk fel a szégyenfalra, hanem a fogyasztók jogos panaszai alapján mindazon szolgáltatók, iparosok, vállalkozások, amelyek nem teljesítik szerződésben vállalt kötelezettségeiket.

Furcsa dolog ez a demokrácia. Bizonyos ellentmondásaival mostanában találkozunk, és a bennünk lévő igazságérzet bizony legtöbbször berzenkedik. Emlékezünk még ugye, a karácsony előtti romlott szaloncukorra? A híradásokban csak az jelenhetett meg, hogy „egy cég" szalmonellával fertőzött szaloncukrot hozott forgalomba. A nevét azonban a mai napig nem tudhatjuk, merthogy védi őt a… nem is tudom, melyik adatvédelmi törvény. Csakhogy a baj nagyobb, hiszen így a szaloncukrot sem tudtuk beazonosítani, és emiatt egészen biztos, hogy bizonyos mennyiségű karácsonyi édesség eljutott a családi karácsonyfákra. Igen ám, de melyikekre? Dobjuk ki valamennyit? Merthogy a szalmonellával nem lehet viccelni. Kérdem én: kinek a személyiségi joga fontosabb? Az egy felelőtlen cégé, vagy a többi becsületes cukorkagyártóé, sőt, az összes magyar fogyasztóé?!

Most meg itt volt ismét „egy bizonyos cég", amely bizonyíthatóan átcsomagolta a lejárt szavatosságú bonbonját (megint egy édesség!), és mi megint nem tudhatjuk meg, hogy melyik volt az!

Érthető, ha a demokráciával együtt járó piacgazdaságban védjük a kölcsönt folyósító bankokat, hisz végső soron a betétesek pénze van a trezorokban. Senki nem tud az ellen védekezni, ha felkerül a banki adósok körözött feketelistájára. De legalább most már nekünk is lesz feketelistánk, a kamarák mellett működő fogyasztóvédelmi békéltető testületek jóvoltából. A mi dolgunk most már csak annyi, hogy ne nyeljünk le minden békát, ne fogadjunk el hanyag iparosmunkát, lejárt szavatosságú terméket, vagy libamájnak álcázott pulykamájat. Ne röstelljük kitölteni azt a pár soros feljegyzést, juttassuk el a kamarákhoz, és próbáljuk meg a nagy társadalmi nyilvánosság erejével védeni magunkat. Közös érdekünk ez!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csúnya emberekből lesznek a bűnözők

Minél kevésbé vonzó valaki, annál nagyobb az esély arra, hogy bűnözővé váljon - állítja egy amerikai… Tovább olvasom