Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A mentelmi bizottság elé kerülhet Bajnai ügye

A lap korábbi cikkét idézve emlékeztet arra, hogy Bajnai tavalyi vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel céges osztalékát. Hiányosság még, hogy élettársáról sem tett említést.
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye - írja a Magyar Hírlap szombati számában.

A lap korábbi cikkét idézve emlékeztet arra, hogy - a már nem képviselő - Bajnai Gordon tavalyi vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel céges osztalékát. Hiányosság még, hogy élettársáról sem tett említést, holott a törvény értelmében a képviselők családtagjai is vagyonbevallásra kötelezettek.

A mentelmi bizottság jelenlegi elnökét, Vejkey Imrét külföldi útja miatt nem érte el a Magyar Hírlap, a testület előző elnöke, Rubovszky György azonban azt mondta a lapnak: úgy tudja, ezt az ügyet a mentelmi bizottság tárgyalni fogja. Elmondta azt is, hogy súlyos szankciói vannak annak, ha egy képviselő vagy családtagja eltitkolja jövedelmét, vagy elmulasztja a vagyonbevallás benyújtását: a képviselő a vagyonbevallás benyújtásáig semmilyen juttatásban nem részesülhet, és ha a képviselőséggel összeférhetetlen helyzetet nem orvosolja, az mandátumvesztéssel jár.

"Ez a hajó Bajnai Gordon esetében elment" – ismerte el Rubovszky György, mondván, az Együtt listájáról a parlamentbe jutott politikus letette ugyan a képviselői esküt, ám mandátumáról hamar lemondott.

A lap beszámol arról is, megkeresték az Együtt – a Korszakváltók Pártját is, hogy megtudják az élettárs vagyonnyilatkozata elmaradásának okát, de lapzártáig nem kaptak választ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leveszik a jeladót Simon Gáborról

Az egykori MSZP-elnökhelyettessel szembeni házi őrizetről rendelkező kényszerintézkedést… Tovább olvasom