Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

A megyei bíróság nem spórol

Megyénkben nem kell megszorító intézkedéseket tennie a bíróságnak, hogy kijöjjön a pénzéből, nem úgy, mint nyolc megyei és a fővárosi bíróságnak, amely újabban tizenkettes betűméretet használ, hogy csökkenjen a tinta- és papírköltség.
illusztráció
Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke aggályosnak találta minapi nyilatkozatában, hogy az intézmény épületeiben délután hat órakor kikapcsolják a fűtést, a villanyt. A takarékosságra szoruló bíróságokon limitálják a kiutalt pénzeket: a jutalmak, a továbbképzési hozzájárulások szinte teljesen elmaradnak és még az utolsó tollbetétekért is meg kell küzdeniük a dolgozóknak, mivel gazdasági ellenőrzéssel szabnak határt az eszközhasználatnak.

Dr. Havasiné dr. Orbán Mária, a megyei bíróság elnöke elmondta, megyénk törvénykezési intézménye nem küzd és az elmúlt tíz évben nem is küzdött likviditási gondokkal, a bírósági munka minden tárgyi és személyi feltételét biztosítja a vezetés. Az elnök szerint ez elsősorban a folyamatosan átgondolt, takarékos gazdálkodás következménye. A tavaly még kedvezőbb áron vásárolt tárgyi eszközökből komoly raktárkészlettel rendelkezik az intézmény. A takarékos gazdálkodást segíti a múlt évben kiépített korszerű telefonközpont vagy például az, hogy az intézményeknek, ügyvédi irodáknak szóló hivatalos küldemények tömegét a bíróság nem a postán, hanem saját kézbesítőin keresztül juttatja el a címzetthez. Nem okoz pénzügyi megcsúszást az elnök szerint az ügyeleti beosztás sem. Mindebből következően a megyei bíróság nem kért a központi költségvetésből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékok a lakásba

Sokszor gondban vagyunk, mit ajándékozzunk ismerőseinknek, rokonainknak, barátainknak karácsonyra.… Tovább olvasom