Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A megyében nem okozott károkat a vihar

Sopron-Győr - Szombatra Sopronba és Győrbe is megérkezett a lehűlés, délelőtt hirtelen jött eső zúdult a városokra.

A rendkívüli vihar szerencsére elkerülte a térséget, a tűzoltóktól kapott információk szerint sehová sem kellett kivonulniuk, és baleset sem történt a megváltozott időjárás miatt. 

Az elmúlt hetek viharai több milliárd forintos kárt okoztak az országban

Az elmúlt hetek viharai több milliárd forintos kárt okoztak, a biztosítókhoz pedig 40 ezernél is több bejelentés érkezett. Az RTL Híradónak nyilatkozó biztosítótársaság igazgatója szerint, akinek van biztosítása, annak nem kell aggódnia.

A többiek azonban legfeljebb állami segítségben bízhatnak, ám az ritkán érkezik. A tűz- és az elemi kár kockázatot is tartalmazzák azok az alap vagyonbiztosítások, amelyeket lakásokra, illetve a vállalkozások épületeire kötöttek - mondta az RTL Híradónak az egyik biztosításközvetítő társaság ügyvezető igazgatója. Glasza Tamás szerint az elemi kárba a jégverés kockázata is beleszámít.

A biztosítók tapasztalatai szerint azonban a legtöbb ingatlan tulajdonosa nem köt biztosítást. Júniusban az ország keleti részén voltak óriási viharok. Akkor az államtól érkezett kárenyhítés. Akinek volt biztosítása, az önrész 80 százalékát kaphatta meg, akinek nem, az a kárérték 60 százalékát.

(Képünk illusztráció)

Olvasóink írták

 • 6. miracle 2009. július 19. 22:18
  „Deir_Yassin
  Az ugye eszedbe sem jut, hogy a tűzoltók olyan helyekre mennek először, ahol a kár a közlekedést akadályozza, vagy közmű rongálódott meg. Mondjuk, mert az nem 1 embert érint, hanem 100-at, ezret. Ezt egyébként 100* el is mondták.
  A felesleges energiátokat meg ti is inkább ilyen formában (plusz ugye parlagfűirtással) vezessétek le a parádézások helyett.”
 • 5. tódi 2009. július 19. 19:29
  „Szép dolog a segítség .
  Összehasonlítani a tűzoltóság munkájával - feladataival mégsem szerencsés.
  Biztos nem unatkoztak és nem az ismerősöknek segítettek.

  4. hozzászólás Deir_Yassin
  Ez így "csúsztatás " !
  A segítség mellett vádaskodni , a hivatásosokat minősíteni -akik biztosan tették a dolgukat - mégsem kellene.
  - szerintem -

  Én is segítettem a szomszédnak a letört fájánál .
  A hivatásosoknak több helyre mentek , itt nem volt életveszély hátra sorolták és megoldottuk magunk.”
 • 4. Deir_Yassin 2009. július 19. 16:36
  „2009-07-18-án este több riasztás is érkezett a délután óta tomboló heves esőzések és viharos erejű szél miatt keletkezett károkról.

  Az első hívás egy budapesti barátom intézte, hogy az egyik közös nagyra tartott vak(!) zenész barátunknak megrongálta a tetőszerkezetét a viharos erejű szél és jelenleg ömlik be a házba az eső.

  Felvettem a fiatalemberrel a kapcsolatot, és megnyugtattam, már folyamatban van a mozgósítás, hogy minél előbb helyreálljon nála a rend.

  Felvettem a kapcsolatot Kiss Róbert Országos Főkapitány Bajtással, hogy a Pest megyei állományból riasszon egy alakulatot akik megkezdik a kármentést.

  Egy órán belül tetőlecekkel fóliával a helyszínen voltak, jelzem ez este 8 óra után volt!

  Páram már a lefekvéshez készülődtünk, mert mi bérből és fizetésből élő Magyarok vagyunk!

  A károkat hamar helyreállították a kiérkezés után, és amikor már mi is kint voltunk egy győri háznál akkor hívott a fiatalember, hogy megköszönje a segítséget és elmondta, hogy a segélyhívó számra tett bejelentése óta még a Magyar Gárdán kívül egy államilag támogatott hivatalos katasztrófavédelmi szerv, nem volt kint nála!

  Nem sokkal az első riasztás beérkezte után, jött a második, melynél egy udvarban álló úgynevezett görcsfa, ami a fűzfáknak az egyik alfaja rádőlt a járdára, és a még álló része emberi éltetet és az ingatlan épségét veszélyezteti.

  Ennek a fa fajtának sajnos olyan tulajdonságai vannak, ha túlnövi magát egy méreten akkor egyszerűen kettéhasad, mert a szálszerkezete nem bírja megtartani önmagát. A Sok eső miatt teleszívta magát vízzel és jelentősen megnőtt az ágak súlya, ami miatt már képtelen volt elviselni a viharos erejű szelet.

  Este 8 óra után néhány percel érkezett a helyszínről a riasztás, és nem egész 25 perc alatt kivonultunk, és megkezdtük a kárelhárítást!

  Természetesen a hivatalos szervek ide sem értek ki időben.

  A mentést nagyban nehezítette a hely szűke, így kis darabonként fűrészeltük le az ágakat, és kötelekkel irányítottuk, merre dőljenek.

  A Fa törzsének még ép részét meghagytuk, hogy újra sarjadhasson és továbbra is az udvar dísze lehessen.

  Tanulva a tényekből, ezután minden éven vissza lesz gallyazva, hogy még egyszer ne fordulhasson elő ilyen baleset.

  Tisztelettel érdeklődnék, hogy ha a hivatalos katasztrófavédelmi és Tűzoltó állomány ilyen kevés, hogy nem tud kiérni mindenhova időban , akkor miért nem vetik be a semmirekellő magyarverő sünöket, hogy a felesleges energiáikat ne a magyarverésekben , hanem a köz hasznára vezessék le, ha már úgy is százmilliókba kerül a fent tartásuk !???

  Ha mi saját pénzből, betiltva, 12 órás műszak után hatékonyabban tudunk kivonulni, mint a közpénzből fent tartott hivatalos szervek, akkor itt valami nagy gubanc van azt hiszem!

  Képek itt tekinthetőek meg :

  http://picasaweb.google.hu/hannibalgardista/Katasztrofavedelem#  Tisztelettel, Szebb Jövőt!”
 • 3. Filtec 2009. július 19. 15:09
  „moderálva off”
 • 2. Truder 2009. július 19. 12:22
  „"A megyében nem okozott károkat a viharok"
  Helyesen így hangzik:a megyében nem okoztak károkat a viharok...”
 • 1. xo16zy 2009. július 19. 11:36
  „Gárdisták a viharkárok elhárításán - az ÁVH egyelőre nem lép fel ellenük

  Adjon az Isten!
  A ma délutáni vihar egy XVII. kerületi családi ház tetejét tönkretette. A Magyar Gárda budapesti gárdistái a riasztás után a késő délutáni órákban a helyszínen voltak, a tetőszerkezet sérült részét eltávolították és azokat új tetőléccel, fóliával, cseréppel pótolják. A rendőrség e félelemkeltő tevékenységük ellen még nem lépett fel...
  Szebb jövőt!
  ......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áldozatokat követelt az ítéletidő

Elrendelte az Országos Meteorológiai Szolgálat a harmadfokú, piros riasztást az ország keleti… Tovább olvasom