Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

A makói gyilkosság gyanusítottja részben beismerte tettét

Makó - Korábban is volt dolga a rendőrséggel annak a 26 éves fiatalembernek, akit a makói hármasgyilkossággal gyanúsítanak.

A makói áldozatokat két egymás melletti helyiségben találták meg, mindhármukon több vágott és szúrt seb volt. A rendőrök szerint akár egyenként is halálosak lehettek a sérülések. A gyilkos elvitte a ház elől az egyik áldozat autóját is, amit később Hódmezővásárhelyen találták meg. Az autóban több vérfolt is volt.

A férfit végül egy szegedi szórakozóhelyen fogták el, ahol ellenállás nélkül megadta magát. A Csongrád megyei kisvárosban egy idős asszonyt, lány unokáját és annak volt barátját ölték meg szombat éjjel. A holttesteket a lány mostani barátja találta meg, ő hívta ki a rendőröket is. Úgy tudni, hogy a lány korábbi barátja azért ment oda, mert el akarta vinni a személyes dolgait, a gyilkosság után az ő autójával ment el a rablógyilkos.

A bűncselekmény gyanúsítottja, egy 26 éves makói férfi, az egyik áldozat ismerőse. A reggel kiadott személygépkocsira vonatkozó körözést a rendőrség visszavonta, mivel az autót időközben megtalálták. A rendőrség munkatársai ezúton is köszönik a sajtó és a lakosság segítő közreműködését.

A fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett. Ellene a büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett folyamatban van.

Hármasgyilkosság: vérbe fagyva találtak rájuk

Szúrt és vágott sebekkel talált meg három holttestet – egy huszonegy esztendős lányt, a nagymamáját és a lány barátját – egy hozzátartozójuk szombaton este Makón, a család Fűtő utcai házában.

Három halott a makói Fűtő utcában
Még vasárnap délelőtt is folyt a helyszínelés annál a Fűtő utcai háznál, ahol szombaton este fél kilenc körül három holttestet talált meg az áldozatok egy hozzátartozója. Információink szerint a három áldozat a 21 esztendős B. Noémi, az ő nagymamája, a 78 éves B. Sz. Erzsébet, illetve a lány 26 éves barátja, S. Norbert, aki feltehetően az egyik helyi orvos fia.

Az ügyben nyomozó Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs a forgalom elől elzárt helyszínen mindössze annyit mondott: a három, vasárnap hajnalban elszállított holttesten szúrások és vágások láthatók. Nem zárta ki a lehetőségét, de nem is erősítette meg azt a városszerte terjedő szóbeszédet, hogy a lány barátja volt a tettes, aki aztán magával is végzett.

Az áldozatok: huszonegy éves lány, a nagymamája és a bartja. Fotó: Miskolczi Róbert
Az áldozatok: huszonegy éves lány, a nagymamája és a bartja. Fotó: Miskolczi Róbert


A környéken lakók a helyszínelés ideje alatt a lezárt ház környékén összegyűlve a szörnyű bűncselekményről, illetve az áldozatokról beszélgettek. Egyikük, Kalász Józsefné lapunknak azt mondta: értetlenül áll a történtek előtt. Jól ismerte a családot; a házban a lánnyal együtt a szülők és a nagymama lakott, a család hét-nyolc éve költözött Makóra Szilvásváradról. Azt mondta, a csendes, mosolygós lánynak, aki a Muskátli patikában volt gyógyszerész-asszisztens, legalább hat éve udvarolt barátja utóbbi tudomása szerint az ASS-nél dolgozott irodai munkakörben. Gyakran látta őket az utcán kézen fogva, összebújva sétálni, úgy tűnt, hogy szép pár és minden rendben van velük. Úgy tudta, épp üdülésre készültek.

A történetet bonyolítja, hogy a ház körül vérnyomokat fedeztek fel a rendőrök – igaz, ennek nem biztos, hogy köze van a gyilkossághoz; nyomkereső kutyákat nem vetettek be, és a közelben lakik egy hentes, tehát lehet, hogy nem is emberi vérről van szó. További rejtély, hogy a rendőrök egyelőre keresik az udvarló autóját, egy ERE 658-as rendszámú piros Opel Astrát. A szomszédok azt mondták, sosem érkezett a lányhoz másként, csak autóval – kérdés, hogy a kocsival akkor mi történt és hová lett.

Kísértetiesen hasonló eset történt a városban március elején. Akkor is három holttestet találtak egy családi házban. A három halott közül ketten gyilkosság, egyikük öngyilkosság áldozata lett. A tragédia szerelemféltésből történt.

Olvasóink írták

 • 11. Túrabakancs 2008. május 20. 08:50
  „asd! A játékgépezők arányához viszonyítva bizony sok az
  ilyen jellegű bűncselekmény, hiszen az elvesztett pénzt
  gyorsan pótolni kell nekik! Erre hatalmas a késztetésük,
  de sajnos ez már a pszichológia része a dolognak. A jétékgépek
  beszüntetését említettem nem a kocsmák bezárását, elég nagy
  a különbség szerintem! Egyik a másik nélkül még gyönyörűen
  működik! A Tricse ötlete pedig nem is olyan hülyeség... :)
  Mert nem kell mindent viccnek venni!!! :)))))))))))”
 • 10. tricse 2008. május 20. 08:29
  „és hány ember kap agyvérzést miközben híradót néz,akkor most zárjuk be a parlamentet?

  bocsi

  :))”
 • 9. asd 2008. május 20. 07:33
  „Túrabakancs! És tudod te, hpogy hány haláleset történt mert az illető seggrészegen ment haza és agyonverte a feleségét vagy a gyerekét? Akkor most a kocsmákat is zárjuk be?”
 • 8. Túrabakancs 2008. május 19. 22:02
  „Most nagyon úgy néz ki, hogy a hülye játékgépbe kellett volna az
  elrabolt pénz, az más tészta hogy nem talált túl sokat a helyszínen!
  A tavalyi soproni gyilkosságok is éppen a gyilkos játékszenvedélye
  miatt történtek.Mikor látja be végre a hatóság, azonnal be kellene
  zárni az ilyen helyeket, hiszen az maga a fertő! Még több halálese-
  teket akarnak?”
 • 7. Ziva 2008. május 19. 18:42
  „És remélem nem csak a bíró,hanem az egész ítélőszék lesz a legjobb”
 • 6. Ziva 2008. május 19. 18:33
  „Őszinte részvétem a családnak!!És a "legjobbakat" a gyilkosnak.Értem ezalatt,hogy a legjobb bírót,aki a maximum kiszabható büntetést hozza majd.Ilyenkor sajnálom,hogy eltörölték a halálbüntetést.Némely esetben nem ártana,sőt szerintem kellene.
  Az,hogy részben beismerő vallomás mit jelent kedves tricse?
  Valószínűleg a büntény nem minden részletét ismeri be,azonnal legalább is.Azt csak az Isten tudja,hogy az idő kinek dolgozik...”
 • 5. Goldmund 2008. május 19. 09:51
  „Egy másik honlapon már megírták, hogy rablógyilkosság történt. Nincs szerelmféltés, nincs öngyilkosság, hanem egy kívülálló pénzért ölt és ő vitte el a srác kocsiját is.”
 • 4. Cerebellum 2008. május 18. 21:20
  „Őszinte részvétem a hozzátartozóknak.”
 • 3. tricse 2008. május 18. 20:11
  „mit jelent hogy részben beismerő? ez olyan furcsa...

  vagy csak nekem?”
 • 2. ea 2008. május 18. 19:06
  „Annyira szörnyű!Részvétem a hozzátartozóknak.Nem tudom fel tudják e valaha e dolgozni a történteket.A mocskot aki tette remélem megtalálják és a börtönben fog megrohadni élete végéig!”
 • 1. Rendőr 2008. május 18. 13:15
  „esetleg a három hónappal ezelötti eset sem öngyilok volt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói gyilkosság - P. József: Nem egyedül öltem!

Makó - A rendőrség szerint P. József ölt Makón, a hármas gyilkossággal gyanúsított férfi viszont azt állítja, nem egyedül tette. . VIDEÓVAL Tovább olvasom