Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez kerül az autópályák kezelése

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) közútkezelői tevékenysége a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez kerül a kormány határozata alapján.
A keddi Magyar Közlönyben közzétett határozat szerint 2013. november elsejei hatállyal veszi át a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetői és fenntartási tevékenységét a Magyar Közút ingyenes üzletágátadás keretében. A Magyar Közúthoz kerülnek az ehhez szükséges eszközök, vagyon és munkavállalók.

Az ÁAK Zrt. ezt követően kizárólag az országos közutak használatarányos díjszedési rendszerre vonatkozó díjszedési, pótdíjazási és díjellenőrzési, valamint a megtett úttal arányos díjszedési rendszerben díjszedési, egyetemes útdíj-szolgáltatói és díjellenőrzés-támogatói tevékenységet végzi.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert bízta meg azzal, hogy gondoskodjon a feladatátadás végrehajtásához szükséges - különösen a tevékenységek jogutódlására és a kapcsolódó szerződések átadására vonatkozó - jogszabályok, illetve jogszabály-módosítások előkészítésével.

Olvasóink írták

  • 1. pozdorja 2013. szeptember 04. 08:27
    „"Jók" ezek a NONPROFIT cégek. Eddig mindig beváltak. Sok-sok közpénzt lehet lenyúlni velük, a működésük meg drágább mint a profitorientált cégeké, de legalább rosszabb színvonalú szolgáltatást nyújtanak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen felmentették a vesztegetés vádja alól a debreceni professzort

Jogerősen felmentette a "fontosabb ügyekben intézkedő, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és pénzmosás" vádja alól P. Gábor Róbertet a bíróság. Tovább olvasom