Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A magyar háztartások ötöde nem fizeti rezsiszámláit

A lakosság 22 százaléka nem tudja rendszeresen fizetni közüzemi díjait, a korábbi évekkel összevetve nőtt a hátralékkal küzdők száma
A lakosság 22 százaléka nem tudja rendszeresen fizetni közüzemi díjait, a korábbi évekkel összevetve nőtt a hátralékkal küzdők száma - ismertette a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap pénteken a Díjbeszedő Holding Zrt. összesítését.

Az idén az év során változó volt a fizetési hajlandóság: az év elején, a tavaszi kilakoltatási moratórium előtt érezhetően nőtt a nemfizetők aránya, míg augusztusban és szeptemberben kiemelkedően sokan fizettek, aminek a cég szerint az lehet a magyarázata, hogy a lakosság egy része a magánnyugdíjpénztári hozamát adósságrendezésre fordította.

Jövőre a Díjbeszedő szerint a lakosság további 5-7 százaléka válhat nemfizetővé, ha nem javul a gazdasági helyzet. Az adósságcsapda elkerülése érdekében arra hívják fel a figyelmet, hogy a fizetési nehézséggel küzdők mielőbb jelezzék problémáikat, éljenek a részletfizetés vagy a szociális támogatás lehetőségével - írta a Magyar Nemzet.

Olvasóink írták

 • 4. rommel 2011. december 16. 20:48
  „AZ MSZP MONDÁSA :
  SOK SZEGÉNY EMBER KELL MAGYARORSZÁGON , MERT A SZEGÉNYEKNEK LEHET SEGÉLYT IGÉRNI ,
  ÉS HA KELL MEG IS ZSAROLHATJUK ŐKET A SEGÉLLYEL ÉS EGYÉB JUTTATÁSOKKAL !!!
  2002-2010 KÖZÖTT EZÉRT NŐTT ROHAMOSAN A SEGÉLYEZETTEK KÖRE !!!
  REMÉLEM MINDENKI ÉRTI A STRATÉGIA LÉNYEGÉT !!!”
 • 3. 41 2011. december 16. 08:44
  „Szép lassan minden összedől.Nem tudom minek kéne történnie ahhoz,hogy valaki tegyen valamit.Ill. tudom:az eü. miniszter dolgozzon 1 hónapot kórházban,azért a bérért amit mi kapunk.A gazd.miniszter is beállhatna valamelyik gyárba és a mezőgazd.miniszter se hozzon döntést íróasztal mellől.”
 • 2. Catherina 2011. december 16. 08:25
  „és mégis mibőőől?!?!? a kereset 2x-e is kevés volna, h mindet pontosan kifizessen az ember...és ezért élünk?!? mert e mellett már nem is lehet..”
 • 1. Oreg35 2011. december 16. 08:17
  „A jövedelmek nem nőnek, ellenben az árak rohamosan akkor ne csodálkozzanak, hogy egyre többen kerülnek önhibájukon kívül lehetetlen helyzetbe! Ezt "dicső" kormányunk nem látja? El vannak foglalva a saját zsebük tömésével! Lesz ez még rosszabb is ha a nép engedi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrautók ütköztek egymással, majd egy busszal Nyíregyházán - három sérült

Az egyik rendőrautó éppen egy öngyilkossággal fenyegetőző asszonyhoz igyekezett, egy kereszteződésben ütközött a másikkal. Tovább olvasom