Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A magyar EU-elnökség krónikája - 2011. január-március

Magyarország 2011. január 1-jén vette át az Európai Unió soros elnöki tisztségét.

Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása az azóta eltelt három hónap fontosabb eseményeiről: 2011. január 1. - Magyarország átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet 2011. június 30-ig tölt be. (Az elnökségi trió keretében Magyarország Spanyolországgal és Belgiummal közösen látja el az EU elnöki teendőit, a stafétát Belgiumtól vette át, és Lengyelországnak adja tovább.) A magyar EU-elnökség politikai napirendjét az emberi tényező köré építette fel, négy fő témakörre összpontosítva: növekedés és foglalkoztatás az európai szociális modell megőrzéséért; erősebb Európa; polgárbarát unió; bővítés és szomszédságpolitika. A program fontos pontja a közös, átfogó európai romastratégia megalkotása, a Duna-stratégia elfogadása, a nyugat-balkáni országok számára az európai perspektíva biztosítása, a horvát csatlakozás és a keleti partnerség előmozdítása.

2011. január 6. - Budapesten az Országház kupolacsarnokában az EU-elnökség hivatalos átadás-átvételi ünnepségén az elnökségi zászlót Yves Leterme ügyvezető belga miniszterelnök adta át Orbán Viktor miniszterelnöknek. Másnap a Parlamentben együttes ülést tartott a magyar kormány és az Európai Bizottság. A találkozón meghatározták a bizottság Magyarország legfontosabb közös feladatait, s egyeztették a munka menetrendjét.

2011. január 7. - Hivatalosan felavatták az Európai Unió házának új épületét Budapesten, a Millenáris Parkban. Az épület ad otthont az Európai Bizottság magyarországi képviseletének, az Európai Parlament budapesti tájékoztatási irodájának, és itt működik az Európa Pont uniós információs és kulturális központ.

2011. január 8. - Az önkéntesség európai éve 2011 nyitó eseményeként nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten. A programot Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, a jogérvényesülésért, az alapvető jogokért és az uniós polgárságért felelős biztos, valamint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg, s beszédet mondott Schmitt Pál államfő is.

2011. január 14. - A soros magyar EU-elnökség első, gödöllői informális tanácsülésén a tagállamok Európa-ügyi miniszterei és államtitkárai többi közt a magyar elnökségi félév programját vitatták meg. Az ülésen, amelyen Győri Enikő európai ügyekért felelős államtitkár elnökölt, részt vett Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke, intézményközi együttműködésért felelős biztos, továbbá a tagjelölt országok - Horvátország, Macedónia, Montenegró, Törökország és Izland - képviselői is.

2011. január 16. - A magyar EU-elnökség alatti első hivatalos miniszteri találkozót rendezték Brüsszelben. A pénzügyminiszterek tanácskozásán elnöklő Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bemutatott magyar elnökségi program négy legfontosabb célja a szorosabb gazdasági koordinációt hozó európai szemeszter elindítása, a gazdasági kormányzás megerősítése, a pénzügyi szolgáltatások és szabályozás megerősítése, a tartós euróövezeti stabilitási mechanizmus megteremtése. A tagországok kormányait képviselő tanács szintjén ezen az ülésen indult útjára az EU-n belüli gazdasági koordináció új korszaka, az európai szemeszter.

2011. január 17-18. - Gödöllőn tartottak nem hivatalos ülést az uniós országok foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszterei és államtitkárai Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elnökletével többi között a foglalkoztatásbarát gazdasági növekedés ösztönzéséről.

2011. január 19. - Orbán Viktor kormányfő Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén ismertette a soros magyar EU-elnökség programját, amelyet a frakciók kedvezően fogadtak, a parlamenti vitát ugyanakkor a magyar médiatörvény témája uralta. (Január 17-én Neelie Kroes, a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes uniós biztos aggályokat fogalmazott meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban, az ügyben 21-én levelet küldött a magyar kormánynak. Az egyeztetéseket követően március 7-én az Országgyűlés a kormány javaslatára módosította a médiatörvényt és a médiaalkotmányt.)

2011. január 20-21. - Gödöllőn tartottak informális ülést az uniós országok belügyminiszterei a szervezett bűnözés és az integrált határigazgatás kérdéséről Cecilia Malmström, az Európai Bizottság belügyekért felelős biztos jelenlétében. Az igazságügyi miniszterek, illetve államtitkárok értekezletén megtárgyalták, hogyan lehet az uniós polgársági jogok érvényesülésének akadályait felszámolni.

2011. január 24. - Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elnökletével Brüsszelben tanácskoztak az uniós országok mezőgazdasági miniszterei a közös agrárpolitikáról.

2011. január 25. - Az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának évfordulóján nemzetközi holokauszt-megemlékezést tartottak az Európai Parlament brüsszeli székházában. Az esemény alkalmából Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) elnöke és több más európai zsidó vezető találkozott Orbán Viktorral, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökével, aki biztosította Kantort: a magyar kormány elkötelezett a zsidó közösség jogainak tiszteletben tartása mellett, és fellép az emberi méltóságot, illetve a zsidóságot sértő jelenségekkel szemben.

2011. január 25-26. - Schmitt Pál köztársasági elnök Brüsszelben megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével, Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével, José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével és a magyar európai parlamenti képviselőkkel. A magyar államfő részt vett a Liszt emlékév keretében megrendezett koncerten, a magyar EU-elnökség brüsszeli kulturális nyitórendezvényén. Az Európai Parlament szakbizottságai Brüsszelben meghallgatták a magyar kormány tagjait a magyar elnökség programjáról és annak legfontosabb céljairól.

2011. január 31. - Brüsszelben az Általános Ügyek Tanácsában Martonyi János elnökletével tanácskoztak az európai uniós országok külügyminiszterei egyebek között a február 4-ei, az energiaügyi és az innovációval foglalkozó uniós csúcstalálkozó előkészítéséről.

2011. január 31. - Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben részt vett az Európai Bizottság által az unió felzárkóztatási (kohéziós) politikájáról rendezett konferencián, megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével és John Monksszal, az Európai Szakszervezetek Szövetségének (ETUC) főtitkárával.

2011. február 1-2. - Kövér László, az Országgyűlés elnöke Brüsszelben José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével, Janez Potocnikkal, az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosával tárgyalt.

2011. február 3. - Orbán Viktor miniszterelnök az EU soros elnökeként folytatott konzultációsorozata keretében Brüsszelben találkozott a 34 európai ország 40 munkaadói szervezetét tömörítő BusinessEurope vezetőivel. A kormányfő José Manuel Barroso európai bizottsági elnökkel az EU másnapi csúcstalálkozójával kapcsolatban áttekintette az energiaügyi és innovációs kérdéseket.

2011. február 3-4. - Magyarországon rendezték meg a 4. Interregionális Együttműködési Fórumot Mercedes Bresso, az EU Régiók Bizottságának elnöke és Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa részvételével. Az esemény alkalmából ismertették a Duna-stratégia egyes pontjaiért felelős tagállamok listáját (a közép-európai régió országai közötti gazdasági, közlekedési, energetikai, környezetvédelmi és kulturális kapcsolatokat erősítő Duna-stratégiát a tervek szerint a soros magyar EU-elnökséget lezáró júniusi uniós csúcson hagyják jóvá.)

2011. február 4. - Energiaügyekről, innovációról, versenyképességről és Egyiptomról tárgyaltak az uniós országok állam- és kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójukon. Orbán Viktor miniszterelnök áttörésnek nevezte az uniós energiapiac egységesítésére, a függőség megszüntetésére vonatkozó határozatot. Németország és Franciaország közvetlenül a csúcs előtt a nemzeti gazdaságpolitikák szoros összehangolását előíró versenyképességi paktum kidolgozását javasolta az euróövezeti tagországok számára. A magyar kormányfő másnap budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: 2020 előtt elképzelhetetlen Magyarország csatlakozása az eurózónához.

2011. február 7-8. - Gödöllőn tartottak nem hivatalos ülést az európai uniós országok közlekedési miniszterei Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális államtitkárának elnökletével, amelyen részt vett Siim Kallas, az Európai Bizottság alelnöke, közlekedési biztosa is. A téma a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat volt.

2011. február 9. - Az Európai Határőrizeti Ügynökség (Frontex) Gödöllőn tartotta évi rendes igazgatótanácsi ülését, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter nyitott meg, a tanácskozáson Hatala József országos rendőrfőkapitány elnökölt.

2011. február 10-11. - Budapesten rendezték meg a soros magyar európai uniós elnökség első parlamenti rendezvényét, a COSAC elnökségi találkozót az EU-tagországok uniós ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságai vezetőinek részvételével. Az ülésen jelen volt Martonyi János külügyminiszter, Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke, intézményközi kapcsolatokért és igazgatásért felelős biztos és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

2011. február 14. - Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár elnökletével Brüsszelben tanácskoztak az uniós országok oktatási miniszterei az EU 2020 stratégia oktatási céljairól.

2011. február 14. - A 27 EU-tagország pénzügyminiszterei Brüsszelben a hosszú távon pénzügyi biztonságot nyújtó Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) kidolgozásáról, másnap Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elnökletével az euró megszilárdításáról tárgyaltak.

2011. február 16. - Martonyi János külügyminiszter az EU soros elnöksége képviselőjeként és Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke Strasbourgban aláírta az európai polgári kezdeményezés szabályairól szóló rendeletet.

2011. február 17. - Hajdu Márton, a soros magyar EU-elnökség szóvivője közölte: elhalasztják az EU május 27-re Gödöllőre tervezett keleti partnerségi csúcstalálkozóját, amelyet 2011 második felében, a lengyel EU-elnökség alatt rendeznek meg. Az okokat a szóvivő tisztán logisztikai jellegűnek nevezte, mert ezzel egy időben fontos nemzetközi találkozókat rendeznek.

2011. február 21. - Brüsszelben ülésezett az EU Általános Ügyek, illetve Külügyek Tanácsa az uniós országok külügyminiszterei részvételével, az Általános Ügyek Tanácsában Martonyi János külügyminiszter elnökölt. A tanácskozás fő témája a líbiai helyzet volt.

2011. február 21. - Az EU-országok mezőgazdasági miniszterei brüsszeli, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elnökletével tartott ülésükön befejezték a közös agrárpolitika jövőjéről folytatott három hónapos vitát.

2011. február 22-23. - Az uniós sportminiszterek Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára elnökletével tartottak nem hivatalos ülést Budapesten és Gödöllőn a tervezett uniós sportkeretprogramról Andrulla Vasziliu, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért, ifjúságért és sportért felelős biztosának részvételével.

2011. február 24. - Brüsszelben az európai uniós országok belügyminiszterei Pintér Sándor elnökletével a líbiai válságról, a menekült- és humanitárius kérdésekről tárgyaltak, és áttekintették Bulgária és Románia schengeni csatlakozására való felkészülését is.

2011. február 24-25. - Budapesten és Gödöllőn tartottak nem hivatalos ülést az uniós országok védelmi miniszterei Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője elnökletével, a találkozó második napján részt vett Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár is. A megbeszélések fő témája a líbiai válság, a NATO és az EU együttműködése volt.

2011. február 25. - Az uniós országok igazságügyi miniszterei Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elnökletével tartott brüsszeli ülésükön első körben foglalkoztak a totalitárius rezsimek által elkövetett bűncselekményekről szóló, 2010. decemberi európai bizottsági jelentéssel. 2011. február 25. - Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben találkozott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével.

2011. február 28. - Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter elnökletével Brüsszelben tanácskoztak az EU energiaügyi kérdésekben illetékes miniszterei; következtetéseket fogadtak el a 2020-ig szóló energiastratégiával, a 2050-ig szóló "útitervvel" kapcsolatban. Az ülésen elfogadták a határon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó, az Európai Parlament által január 19-én jóváhagyott irányelvet, és szankciókat rendeltek el Líbia ellen.

2011. március 1. - Orbán Viktor miniszterelnök a líbiai eseményekkel kapcsolatban levélben tájékoztatta a soros magyar EU-elnökség tevékenységéről Herman van Rompuy-t, az Európai Tanács elnökét: Magyarország életbe léptette az EU polgári védelmi mechanizmusát a Líbiában rekedt európai polgárok evakuálása érdekében, és fenntartotta az EU képviseletét is ellátó tripoli nagykövetségének működését.

2011. március 3. - Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár - a soros magyar EU-elnökség képviseletében - és Krisztalina Georgieva humanitárius ügyi uniós biztos Tunéziában tárgyalt az átmeneti kormány külügyminiszterével.

2011. március 3-4. - A soros magyar EU-elnökség keretében Budapesten tartottak konferenciát az Egységes Európai Égbolt szabályozási és intézkedéscsomagjáról Siim Kallas, az Európai Bizottság alelnöke, közlekedési biztosa részvételével. Az ülést megelőzően az EU és az Egyesült Államok légiforgalmi irányítási együttműködést írt alá.

2011. március 4. - Orbán Viktor kormányfő is részt vett az EU konzervatív, néppárti (EPP) miniszterelnökeinek helsinki tanácskozásán, amelyen a március 11-i euróövezeti csúcstalálkozót készítették elő.

2011. március 7. - Az uniós munkaügyi miniszterek Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elnökletével tárgyaltak Brüsszelben. A szociális ügyekkel foglalkozó miniszterek Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter elnökletével tartott ülésükön hivatalosan jóváhagyták Liechtenstein csatlakozását a belső határellenőrzéstől mentes schengeni övezethez.

2011. március 8-9. - Martonyi János külügyminiszter a soros EU-elnök Magyarország képviselőjeként Egyiptomban folytatott megbeszélést az ellenzék vezetőivel, és hivatali kollégái közül elsőként találkozott az új egyiptomi külügyminiszterrel, Nabil al-Arabival.

2011. március 9. - Schmitt Pál köztársasági elnök az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén mondott beszédében a magyar EU-elnökségi célokról szólva a szolidaritást és a felelősségvállalást hangsúlyozta.

2011. március 9. - Az Európai Parlament Strasbourgban megszavazta Járóka Lívia fideszes EP-képviselő előterjesztését, amely a romák társadalmi beilleszkedését célzó uniós keretstratégiához nyújt szempontokat.

2011. március 9-10. - Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár elnökletével Brüsszelben tanácskoztak az uniós országok versenyképességi ügyekkel foglalkozó miniszterei, útjára indították az egységes európai szabadalom létrehozását lehetővé tevő, úgynevezett megerősített együttműködést, ezzel csaknem ötven év után megvalósul az európai szabadalmi rendszer reformja.

2011. március 9-10. - A soros magyar EU-elnökség keretében Budapesten tartotta ülését az Európai Rendőrakadémia (Cepol) vezető testülete.

2011. március 11. - Az uniós országok állam- és kormányfői - köztük Orbán Viktor miniszterelnök - rendkívüli csúcsértekezletet tartottak Brüsszelben a líbiai és észak-afrikai válságról. Az ülésen segítséget ajánlottak Japánnak az aznap hajnali pusztító földrengés és szökőár következményeinek elhárításában. Ugyanaznap az euró stabilitását tovább növelő döntéseket hoztak a 17 euróövezeti ország rendkívüli csúcstalálkozóján. Március 12-én Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke Budapesten tájékoztatta Orbán Viktort az euróövezeti országok csúcstalálkozójáról.

2011. március 11-12. - Gödöllőn tartottak informális ülést az uniós országok külügyminiszterei, elsősorban az észak-afrikai térségben kialakult helyzetről Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Stefan Füle bővítésért és európai szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos részvételével.

2011. március 14-15. - Az uniós országok környezetvédelmi miniszterei Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elnökletével tartott brüsszeli ülésükön megállapodtak az elektronikus berendezések hulladékairól szóló jogszabály módosításában. A miniszterek 15-én a klímavédelmi témákról Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter elnökletével tanácskoztak.

2011. március 15. - Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elnökletével Brüsszelben tanácskoztak az uniós pénzügyminiszterek, akik politikai megállapodásra jutottak az euróövezet pénzügyi stabilitását tovább segítő hat jogszabályban. A gazdasági koordináció fokozásának témakörébe tartozó jogszabályok révén az EU-ban csökkenhet a pénzügyi válságok előfordulási valószínűsége és súlyossága.

Az uniós országok mezőgazdasági miniszterei Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elnökletével Brüsszelben tartott ülésükön elfogadták a közös uniós agrárpolitika jövőjével kapcsolatos magyar elnökségi következtetéseket. (Miután a magyar elnökségnek sikerült lezárnia a témát, az Európai Bizottság konkrét jogszabályjavaslatokat készít a reformokra.)

2011. március 17-18. - A soros magyar EU-elnökség alkalmából Gödöllőn tartotta ülését a Nemzetközi Bologna Csoport, a bolognai folyamathoz csatlakozott országok kormányközi együttműködését koordináló szervezet.

2011. március 21. - Brüsszelben tanácskozott az EU Általános Ügyek Tanácsa Martonyi János külügyminiszter, valamint a Külügyek Tanácsa Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője elnökletével. A külügyminiszterek támogatták az ENSZ BT-határozat érvényesítését célzó akciókat a líbiai polgári lakosság megvédése érdekében (a katonai akciók megindításáról két nappal korábban döntöttek Párizsban amerikai, arab és európai országok vezetői.) A miniszterek kiterjesztették a Líbia elleni szankciókat, és újabb korlátozó intézkedésekben állapodtak meg Fehéroroszországgal és Egyiptommal kapcsolatban is.

2011. március 21. - A soros magyar EU-elnökség kezdeményezésére rendkívüli tanácskozást tartottak Brüsszelben az uniós országok energiaügyi kérdésekkel foglalkozó miniszterei Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter elnökletével, miután a március 11-én a japán fukusimai atomerőműben bekövetkezett baleset kérdéseket vetett fel az európai erőművek biztonságával összefüggésben. (Günther Oettinger uniós energiaügyi biztos 15-én jelentette be, hogy biztonsági próbának, "stressztesztnek" vetik alá az európai atomerőműveket. Magyarország 17-én közölte, hogy aláveti a tesztnek a paksi atomerőművet.)

2011. március 22-24. - Martonyi János külügyminiszter az EU magyar elnökségének képviseletében hivatalos látogatást tett Egyiptomban Cecilia Malmström, az Európai Bizottság belügyi biztosának társaságában. A látogatás során a magyar EU-elnökség felvette a kapcsolatot a líbiai felkelőkkel, Martonyi János megbeszélést folytatott a Líbiai Nemzeti Tanács külkapcsolatokért felelős tagjával.

2011. március 23-25. - Orbán Viktor az EU soros elnökségét adó Magyarország miniszterelnökeként Brüsszelben megbeszélést folytatott a gazdasági kormányzás erősítését szolgáló hat jogszabálycsomagról az Európai Parlament illetékes tisztségviselőivel, majd Jerzy Buzekkel, az EP elnökével. A miniszterelnök találkozott az Európai Gazdasági Kerekasztal vezetőivel, ezt követően a soros EU-elnök ország kormányfőjeként jelen volt azon a szociális csúcson, amelyet az uniós központi intézmények, az európai munkaadói és munkavállalói szövetségek vezetői tartottak. Orbán Viktor 24-25-én részt vett az európai uniós országok tavaszi csúcsértekezletén, amelyen véglegesen döntöttek az EU alapszerződésének korlátozott módosításáról az euróövezet és az euró stabilitásának erősítéséért. Az értekezleten elvi megállapodás született a 2013-tól működő, 500 milliárd eurós állandó stabilitási mechanizmus (ESM) részleteiről, és elfogadták a versenyképesség-növelő paktumot (ehhez Magyarország egyelőre nem csatlakozik). Az Európai Tanács jóváhagyta hat új, a gazdasági koordinációt fokozó jogszabály tervezetét (a soros magyar EU-elnökség célja, hogy ezekről a félév végére megszülessen a megállapodás minden uniós intézménynél). A csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón a kormányfő a mandátumának félidejéhez érkezett soros magyar EU-elnökséget úgy értékelte, hogy az időarányosan kitűzött célok többségét sikerült elérni. Kiemelte a hat jogszabály ügyében született egyetértést, az európai szabadalom ügyét, a nemek közti egyenlőség kérdését, az észak-déli infrastruktúra-összeköttetésekről született megállapodást és az energiastratégiát. Azt is hozzátette: kevés az esély arra, hogy a magyar uniós elnökség alatt Románia és Bulgária a schengeni övezet tagja legyen, és kérdéses a horvát csatlakozási tárgyalások lezárása is.

2011. március 25-26. - Gödöllőn tartottak nem hivatalos értekezletet az uniós országok környezetvédelmi miniszterei Fazekas Sándor vidékfejlesztési, valamint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter elnökletével Európa vizeinek jövőjéről és az éghajlatváltozásról. Az ülésen jelen volt Connie Hedegaard, az EU éghajlatváltozásért felelős biztosa is.

2011. március 28. - Európa a családokért, a családok Európáért címmel európai népesedési és családügyi hét kezdődött a soros magyar EU-elnökség szervezésében. A demográfiai változásokról szóló szakértői konferencián beszédet mondott Schmitt Pál államfő, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is, valamint Staffan Nilsson, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke. A tematikus hét keretében Gödöllőn rendezik az uniós országok demográfiával és családpolitikával foglalkozó minisztereinek informális találkozóját.

2011. március 28-29. - Gödöllőn tartottak informális ülést 28-án az uniós országok kulturális miniszterei Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, 29-én pedig oktatási miniszterei Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkár elnökletével az Európa 2020 stratégia kultúrával kapcsolatos céljairól. Az üléseken részt vett Andrulla Vasziliu, az Európai Bizottság kultúráért és oktatásért felelős biztosa.

2011. március 31. - Az uniós országok közlekedési miniszterei Brüsszelben Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára elnökletével tartott ülésükön megerősítették elkötelezettségüket a Galileo műholdas navigációs program mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt Petrétei József alkotmánytervezete

Nem találják Petrétei József, a Gyurcsány-kormány igazságügy-miniszterének 2006-ban megírt… Tovább olvasom