Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A mackók emberi világa

A nagylózsi és a pinnyei óvodások mackói összegyűltek, hogy egy nagyszabású találkozót tartsanak és szerepeljenek egy kiállításon. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok örömére, hiszen valahol a lelkünk mélyén mindannyian vágyunk egy saját mackóra.
Jöttek résztvevők az Északi-sarkról, a Százholdas Pagonyból, érkeztek mackóurak és mackóhölgyek, megjelent sok pici kölyökmackó és persze itt volt személyesen Teddy, a plüssmacik őse is.
Lőkkös Jánosné, Ica óvó néni fejében már évekkel ezelőtt megszületett a mackókiállítás gondolata.
– A mackók olyanok, mint a kisgyerekek, picit esetlenek, de végtelenül szeretetre méltók. A macik a mesékben is pozitív szereplők, a gyerekek úgy érzik, a védelmükbe fogadják őket a nagy, odabújásra is alkalmas állatok. Jelenleg 31 gyerek jár az óvodánkba – meséli a vezető óvónő –, mindannyian elhozták a mackóikat, voltak, akik könnyű szívvel, de voltak, akik hosszas búcsúzkodás után hagyták csak itt, a nagylózsi kultúrházban a kiállítás idejére, azaz szombat délutánra a kedvenceiket. Én is elhoztam a sajátom – tette hozzá mosolyogva Ica óvó néni.
A gyerekek szülei is készültek, süteményt sütöttek, macis ajándékokat készítettek. A mackóktól zsúfolt teremben otthon érezte magát mindenki, ami érthető, hiszen a mi emberi világunkat tükrözte a macik serege. És vágy is ébredt bennünk, emberekben egy saját kis barátra, mert ahogy a kiállítás mottójában is állt: „Mindnyájunknak szüksége van egy mackóra”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára volt tavaly a búzának

Minőség helyett mennyiség? Erősödik a búza kalászos gabonán belüli dominanciája Csongrád megyében,… Tovább olvasom