Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A liberálisok a kilenc százalékban bíznak

Politika - Az SZDSZ abból indul ki, hogy az Európai Parlamentbe bejutáshoz szükséges öt százalékot mindenképpen eléri, sikeres kampány esetén a kilenc százalékot is – mondta tegnap Győrben Béli Gabriella, a lista második helyén szereplő SZDSZ-ügyvivő.
A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) országgyűlési képviselője a kezdődő kampányra vonatkozóan leszögezte: bízik abban, hogy van még 200 ezer olyan szavazó, aki hisz a húsz éve alapul vett értékekben (körülbelül ennyi voks szükséges magához a bejutáshoz).

A jogállamiság, a tolerancia, a másság tiszteletben tartása.

– Ezek azok az értékek, amelyek húsz évvel ezelőtt a demokratikus minimumot jelentették számunkra – szögezte le Béki Gabriella.

– Sajnos húsz év alatt ezek az értékek nem váltak uralkodóvá, sőt, egyre nagyobb mértékű az intolerancia, a gyűlölködés és a félelemkeltés – mondta az ügyvivő.

A képviselő szerint sikeres kampány esetén az SZDSZ ismét bejuttathat két képviselőt az Európai Parlamentbe, de az egy delegálthoz szükséges öt százalékban nem kételkedik. Kérdésünkre, hogy mire alapozza ezt az optimizmust, a párt ügyvivője azt válaszolta: a közelmúltban készült egy felmérés a párt támogatottságáról s az SZDSZ-szimpatizánsok 36 százaléka felelte azt, hogy elmenne szavazni a nyáron.

– Azt gondoljuk, hogy ezekre a demokratikus értékekre alapozva tudjuk mozgósítani a hatvannégy százalékot, s bízunk abban, hogy ők csak passzívvá váltak, de nem fordultak el az SZDSZ-től – jelentette ki Béki Gabriella.

Olvasóink írták

 • 17. LAZA 2009. február 16. 20:58
  „Álmodozzón csak ez a kedves Gabriella!
  Aztán jön majd a kijózanodás 2-3% formájában.Annyi azért összejöhet akár az europai akár a magyar választásokon.
  Nem részletezem,hogy kikből is áll ez a biztosnak tünő szavazóbázis.Mások megtették ezt már itt helyettem.
  A gusztus gyerek már be van rezelve.
  Jönn a jobbik és előz!
  Mi lesz Europában?
  Lesz egy Magyar Párt aki majd tájékoztatni fogja a külföldött,hogy valójában mi is történik Szép Országunkban.Mit is tettek gusztus és a hozzá hasonlók a mögöttük álló erők utasításaira szép országunkkal.”
 • 16. Primax 2009. február 15. 18:55
  „A liberálisok csak ne bízzanak semmiben sem.
  A kormányból való durcás távozásukkal véglegesen kiírták magukat a magyar "politikai elit"-ből.
  2010-ben még a Parlamentbe sem fognak bekerülni.”
 • 15. előrelátó 2009. február 15. 17:25
  „Betojt a zsidórasszista párt: "A cigánybűnözés kifejezést rövidesen a zsidóbűnözés követné"
  Nem szabad megengedni, hogy a gyűlölet hangjai uralják a magyar közéletet - figyelmeztet Fodor Gábor, antimagyar, cionrasszista SZDSZ elnöke közleményében. A gyűlölködő zsidópárt a cigányokat természetesen lecsinálja, de megijedt attól, hogy ha ukrán maffia mellett cigánymaffiáról is lehet beszélni, akkor a még sokkal nagyobb zsidómaffia is szóba kerülhet.
  Az SZDSZ arra kér minden felelősen gondolkodó közéleti szereplőt és állampolgárt, álljon a józanság oldalára, "ne engedjük, hogy a gyűlölet hangjai uralják a magyar közéletet" - írta a hazug, keresztényellenes, magyargyűlölő és homokos pártelnök. Emlékeztetett: Franka Tibor (független), Kerepes polgármestere a Jobbik egy múlt heti tagtoborzóján - tényszerűen - úgy fogalmazott, "tudjuk, hogy a zsidó holokausztnak a fele sem igaz, tudjuk, hogy a cigány holokausztnak a felének a fele sem igaz".
  Franka Tibor kijelentése nem hagy kétséget afelől, hogy miféle eszmeiségnek, nézeteknek nyit ajtót a cigányság kollektív megbélyegzése, a kisebbségi honfitársainkkal szembeni pánikkeltés - védte a parazita gyilkosokat a szabad demokraták elnöke. Mint írta, "ne legyenek illúzióink: a megerősödő szélsőjobb nem állna meg a cigányok megbélyegzésénél. A cigánybűnözés kifejezést rövidesen a zsidóbűnözés követné". Ettől azért még messze vagyunk. Sajnos.
  Pénteken volt 64 éve, hogy Budapest "felszabadult" a náci és nyilas uralom alól; 20. századi történelmünk arra tanít, nem hagyhatjuk, hogy újra megerősödjenek a kirekesztés és rasszizmus hangjai a magyar közéletben - kavarta a trutyit a szélsőséges politikus. Hm, minket valami egészen másra tanított, és, érdekes módon, a "felszabadulásról" is mintha más jutna az eszünkbe.”
 • 14. Hunicum 2009. február 15. 12:16
  „Mi a különbség egy matematikus és egy filozófus között?
  Egy matematikusnak elég egy papír, ceruza meg egy szemetes.
  A filozófusnak meg elég egy papír meg egy ceruza!”
 • 13. Feri1 2009. február 15. 10:31
  „"Marcus Aurelius Elmélkedések c. munkájában a sztoikus filozófia etikájából kiindulva említi a jogegyenlőségre felépített államot, amelyet az egyenlő elbánás és a szólásszabadság elve alapján kormányoznak, és az uralmat, amely az alattvalók szabadságát mindenek fölé helyezi." (Wikiédia)

  Élni és élni hagyni. Ez az igazi liberalizmus.

  Magyarországon ez az szdsz-nek nevezett párt ezeket az eszméket teljesen eltorzította, saját érdekeinek megfelelően alkalmazta, a más gondolatokat , nézeteket vallókat megbélyegezte.
  Nagyon remélem, hogy a párt összes politikus végre megtanulja, mi az az igazi munka, mi az, hogy politikai kapcsolatok nélkül boldoguljunk az életben. Ha ez a párt nem lenne, már gazdaságilag és erkölcsileg is előbbre járnánk.
  Elég volt belőlük és a kártékony tevékenységükből!”
 • 12. nocomment41 2009. február 14. 17:40
  „Két újabb gyanúsítottal már kilencre emelkedett azoknak az SZDSZ-es politikusoknak a száma, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság magánokirat-hamisítás miatt vont büntetőeljárás alá a párt 2007-es elnökválasztó küldöttgyűlésén történt csalások miatt.
  http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=160127&archiv=1&next=0”
 • 11. éaa 2009. február 14. 10:56
  „9% ?! mégsem merik gyurcsányt leszavazni.
  Akkor hogyis van? A FIDESZ_nek 75%, MSZP? MDF? stb osztoznak a16%-on?”
 • 10. SAmu 2009. február 14. 10:11
  „Ekkorát tévednek/hazudnak a közvéleménykutatók?????”
 • 9. jockey 2009. február 14. 10:07
  „Én meg abban bízom, hogy lesz 9 %, de az MSZP-nek! Egyébként mi az az SZDSZ?”
 • 8. load 2009. február 14. 08:54
  „5. Freddy01
  Az SZDSZ-re már a melegek és a cigányok sem fognak szavazni.
  Nagy bukta lesz, nem 9 százalék!”
 • 7. Hunicum 2009. február 14. 08:31
  „Amúgy egy nem létező párt. Családtadok + jelöltek+ nagyon kis létszámú szimpatizáns.”
 • 6. nocomment41 2009. február 13. 22:00
  „Az SZDSZ-nek 1994-óta semmi köze a jogállamhoz.”
 • 5. comet 2009. február 13. 21:15
  „Béki Gabriella bízik a " jogállamiság, a tolerancia, a másság tiszteletben tartása" értékekben.
  A Gál ügy és Strabag korrupciós ügyek, a cigáynbűnés titkolása, a meleg felvonulás erőltetése a hősök terén rendes megcsúfolása a három értéknek. ezen értékekhez először az SZDSZ vezetésének kéne felnőnie, ha nem csak a korrupt politikusok és fehérgalléros bűnőzők, obszcén melegek (nem a normálisak) és cigánybűnözők szavazatára számit. Csak remélni lehet, hogy ezekből nem tud összeszedni 200 000 ezret.”
 • 4. Freddy01 2009. február 13. 19:59
  „Melegek, és cigányok voksaival simán veszik a 9 %-ot”
 • 3. patriot 2009. február 13. 19:25
  „Vegyetek kisebbségi szavazatokat,erkölcsötökbe simán belefér!
  :((”
 • 2. nocomment41 2009. február 13. 18:04
  „De hol vannak az eddigi hozzászólások??”
 • 1. albatrosz 2009. február 13. 18:00
  „A kis naiv!Méghogy 9%? ,,,,esetleg EGY!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma újabb Sólyom-Gyurcsány találkozó

Sólyom László köztársasági elnök pénteken hivatalában fogadja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt -… Tovább olvasom