Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A lett maradhat,

a horvát hazament

A Soproni sÖrdögök csapata nyerte a Krasznai-kupát. Sterbenz László A csoportra készülő csapatában két kosaras is próbajátékon vett részt, s közülük csak az egyik maradhatott.

kosárlabda jön Rosznowskij

A soproniak szakvezetője a torna befejezése utáni napon beszélt szakmai tapasztalatairól: „Mivel három nap alatt három meccset játszottunk, érthető, hogy nem tudott mindenki végig egyenletesen jól teljesíteni. Az osztrák Klosterneuburg ellen azt gondolom, a két amerikai játékos igazolta, hogy lehet rájuk számítani, s hogy jó kosárlabdázók. A Falco ellen nagy örömömre a magyarok játszottak jól. Ami a két próbajátékon részt vett kosarast illeti, a lett Porzingis tett jobb benyomást rám, hiszen ő gyors, lendületes, meg tudja bontani az ellenfél védelmét, s távolról is veszélyes. A horvát Vranjic amolyan igazi csapatember, de ahhoz, hogy ő eredményes legyen, nekem úgy tűnt, ki kell szolgálni. P már haza is utazott, a lett fiú pedig, akinek a bokája nincs teljesen rendben, orvosi vizsgálaton vesz részt. Keddre még egy játékost várunk, méghozzá a lengyel–kazah kettős állampolgárságú, nagy nemzetközi rutinnal rendelkező Vjacseszlav Rosznowskijt, aki a kazah válogatottal az Ázsia-bajnokságon szerepelt.”

smafc: hat új fiú

Ami az NB I B-ben induló egyetemi csapatot, a SMAFC-ot illeti, Vetési Imre fiai ma este Pápán kezdik meg a bajnoki szereplést. A tapasztalt szakember érdeklődésünkre elmondta: a Krasznai-kupán nagyobb tudású, magasabb, erősebb, nagyobb sebességgel kosarazó ellenfelek ellen edződhettek fiai, s megállták a helyüket. Vetési Imre fiatal együttesében nem kevesebb mint hat új fiú szerepel, egyikük, a Debrecenből az egyetemre érkezett tehetséges center, Szabó Miklós sajnos megsérült a Falco ellen. A SMAFC edzője kifejtette: egyelőre helyezésről nem esett szó, nagyon erősnek ígérkezik az NB I B Nyugati csoportja, de mindenképpen szeretne előrelépni csapatával az előző évadhoz képest. Pápán nem lesz könnyű dolguk a soproniaknak, hiszen egy összeszokott, rutinos játékosokból álló csapat ellen játszanak fiai, ráadásul beszállt hozzájuk a korábbi sokszoros válogatott körmendi klasszis, Zsebe Ferenc is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos listavezetők

Tovább olvasom