Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A legtöbb együtt irányított ló rekordját állították föl

A legtöbb együtt irányított és így lefektetett ló rekordját állították föl Ópusztaszeren; a Találkozások terén összesen huszonegy négylábú heveredett le egy percen belül gazdája parancsára vasárnap.
Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora elmondta, korábban ilyen csúcsot még senki sem állítottak fel hazánkban, így a vasárnap Ópusztaszeren rendezett csikósverseny résztvevői az alaprekordot állították be. Buza Krisztián, a verseny és a rekordkísérlet egyik ötletgazdája elmondta, a lovak lefektetése az egész napjukat a pusztán töltő csikósok gyakori mutatványa volt. Az ügyességi feladatnak azonban gyakorlati haszna is akadt: erős szélvihar idején akár be is feküdhettek a ló mögé.

A legenda szerint a pusztákon – ahol kilométerekre ellátni a csendőrök előli menekülésben is hasznát vették a „lófektetés” tudományának a törvénytelen úton járók, hiszen így a legkisebb mélyedésben is észrevétlenül meg tudtak bújni – közölte a szervező. A lovakat a fekvésre és a számukra természetellenes testtartásnak számító ülésre kényszerrel, pányva segítségével tanítják meg gazdáik – közölte Buza Krisztián. A versenyen résztvevő – az ország minden szegletéből érkező - csikósok trenírozási tudományukat nem csak a rekordkísérlet során mutathatták be.

A versenyen karikást csattogtatva kellett egy kört vágtatniuk a kijelölt pályán, a majd a lovat lefektetve kellett a mutatványt folytatniuk, úgy hogy az állatot több méter távolságba is elhagyták. Ezt követően a fekvő ló oldalán, majd az ülő állat combján állva kellett forgatniuk ostorukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült egy felborult autó vezetője

Súlyosan megsérült egy férfi, aki kocsijával egy számozatlan útról leszaladt és felborult Vaskút és… Tovább olvasom