Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

A legnagyobb legyen a legkisebb

„ A hatalom birtokosai jótevő úrnak hivatják magukat, köztetek ne így legyen! A legnagyobb legyen olyan, mintha a legkisebb volna.”Németh Antal esperes Kópházán végzi lelkipásztori munkáját. Az embereken keresztül szolgálja Istent. A világban két lábon áll, de nem feledi, a legfőbb dolgok lelki természetűek. Erre tanít, erre nevel, erre figyelmeztet.

– A vezetők közvetve Isten megbízottjai, bárkitől is kapják a hatalmukat. Tetteik vagy mulasztásaik valamikor mérlegre kerülnek. Nekik folyamatosan biztosítaniuk kell a rájuk bízott közösség jobbulását, fejlődését, jövőjét. Az ember csak akkor igazán ember, ha megbecsüléssel és szeretettel fordul mások felé. Főleg így van ez akkor, ha közéleti felelősséget is hordoz valaki.
Alig van olyan ember, aki ne rendelkezne valamilyen hatalommal, kezdve már az óvodától az iskolai hetességen át, később mint szülő vagy tanár, igazgató, bíró, rendőr, polgármester vagy egyéb vezető. A bibliai intelem ezért mindig időszerű lesz. Szem előtt kell tartani, hogy ha valaki vezető szerepet vállal, meg kell feledkeznie saját érdekeiről, és mindenkor készen kell állnia arra, hogy számot adjon tetteiről. Egyszer mindenki megmérettetik. A keresztény emberek kötelessége, feladata, hogy a társadalom egységét akkor is fenntartsák, óvják, ha annak tagjai emberi, vallási, politikai szinten különbözőek. A recept ehhez a vezetőknek a következő: „Az elöljáró olyan legyen, mintha szolga volna”.
Arra kérjük minden közjó urát, hogy a politikusok megtehessék, amit kell, amire a régiónknak és a nemzetnek szüksége lenne. Ma gyógyító nyilatkozatok kellenének, olyanok, amelyek segítik nemzetünk lelki és gazdasági betegségét kezelni, orvosolni. Az igazi, a hit, a szeretet, a remény, a jóság, az ima és a testvéri szeretet által átitatott jövő érdekében, ami pedig végső soron Isten ajándéka.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az ’56-os évfordulót?

Tovább olvasom