Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két vágtázó fivér, Németh Roland és Németh Gergely, valamint a többszörös távolugróbajnok Lőrincz Imre a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

atlétika

Távozott Sopronból az a három atléta, akik bajnoki címeket „szállítottak” az egyesületnek, s nemzetközi porondon is helytálltak. A Németh fivérek – Roland és Gergely – edző édesapja, Németh Gyula az esettel kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, ő már tavaly novemberben leadott a kicsi, de annál eredményesebb csoport részére egy, a 2007-es évadra vonatkozó szerződéstervezetet Marton Tamásnak, az egyesület elnökének. A tervezetben foglalt feltételek gyakorlatilag azonosak voltak a tavalyi szerződés kondícióival. Választ közel két és fél hónapon át nem kapott, aztán január 10. táján, pár nappal az idei első fedett pályás verseny előtt jelezte: 2007-re nem tudnak szerződést kötni a csoport tagjaival.
„ Azon túlmenően, hogy ez már önmagában is kellemetlenül érintett bennünket azok után, hogy hosszú évekig, úgy gondolom, sikeresen és eredményesen dolgoztunk az egyesületért és a fiaim, valamint Lőrincz Imre hozták a bajnoki címeket, s szerepeltek soproni színekben Európa-bajnokságokon, sőt, olimpián, ott álltunk két-három héttel a fedett pályás bajnokság előtt – klub nélkül. Szerencsére a Ferencvárosnál otthonra leltek a fiúk, odaszerződtek. Nagyon korrekt volt a Fradi vezetése, mert mondták: két évnél messzebbre ők sem látnak” – vélekedett Németh Gyula.
Ezek után természetesen megkérdeztük a Soproni Atlétikai Club elnökét, Marton Tamást is, szerinte mi áll a versenyzők távozásának hátterében, s miért csak jóval a szerződéstervezet leadása után jelezte: a klub nem tudja szerződtetni a sikeres csoport versenyzőit.
Marton Tamás kifejtette: amikor Németh Gyula novemberben a tervezetet odaadta, jelezte: ha a klub nem tudja az abban foglalt feltételeket teljesíteni, akkor a versenyzők eligazolnak. Marton hozzátette: várta a hírt az eligazolásukról, amely csak nem érkezett meg, s ezek után közölte Németh Gyulával: a klubnak anyagiak hiányában nincs módja szerződtetni a versenyzőket. Hozzátette: a klub már a tavalyi évet is egymillió forint körüli veszteséggel zárta, így az edzők – köztük Németh Gyula és ő maga is – gyakorlatilag ingyen dolgoztak 2006-ban.
A klub a költségvetése legnagyobb részét a várostól kapja, atlétikában nem tolonganak a szponzorok, ráadásul a szövetségi támogatás is egyre kevesebb. Mint mondta, az köztudott, hogy a városban megszorítások várhatóak szinte minden területen, s még most, február végén sem tudja, kap-e pénzt az egyesület, s ha igen, akkor mennyit. Ilyen körülmények között, „hozomra” pedig egész egyszerqen nem köthetek szerződést a versenyzőkkel. Marton Tamás maga is sajnálja, hogy így alakultak a dolgok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom