Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A legjobb idegcsillapító a szex

A nyilvános szereplés stresszt jelent, bár ennek oldására különféle trükkök ismertek, mint például a szex.

A nyilvános szereplés stresszt jelent, bár ennek oldására különféle trükkök ismertek. Egy skóciai professzor szerint a legjobb rá a szex.

Befejezetnek kell lennie

Régebben annak, akinek beszédet kellett mondani, vagy egy prezentációt kellett vezetni, azt tanácsolták, hogy tegyen úgy, mintha egyetlen emberhez beszélne, vagy a közönség egyetlen részére összpontosítson. Most azonban Stuart Brody, a skóciai Paisley egyetem pszichológusa kimutatta, hogy a szex kiválóan alkalmas ilyenkor az idegek megnyugtatására, de a kellő hatáshoz teljes, befejezett szexuális aktusra van szükség.

Az önmegtartóztatás rosszul hat

Brody mintegy ötven férfit és nőt vont be kísérletébe, aminek során az illetők részletesen beszámoltak neki szexuális életükről, ő pedig azt elemezte, hogy az milyen hatással van a vérnyomás alakulására akut stressz esetén.

Kiderült, hogy a legkevésbé azok voltak stresszben, továbbá azoknak a vérnyomása esett vissza leghamarabb a normális szintre, akik szeretkeztek partnerükkel, míg azoknál, akik más módon éltek szexuális életet, ezek a folyamatok lassabbak voltak, a legmagasabb vérnyomással pedig azok reagáltak a stresszre, akik megtartóztatták magukat.

Egy hétre lenyugszunk

Brody szerint minden egyéb tényező figyelembe vétele mellett is a szexuális élet szolgált a legátfogóbb magyarázattal a stresszre adott válasz különbségeit illetően.

A kutató hozzátette: a nyugtató hatás nem köthető csupán az orgazmus rövidtávon ellazító voltához, hanem éppenséggel akár egy hétig is eltarthat. Úgy vélekedett, hogy ezt talán az oxytocin hormon kibocsátása okozza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műszer a női klinikának

Magánszemélyek és cégek adományaiból vásárolt a Szív a Szívért Alapítvány egy olyan műszert a női… Tovább olvasom