Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A leggyorsabb Indian

Az új-zélandi származású Burt Munrot szenvedélyes emberként ismerték: évtizedeket szentelt viharvert 1920-as Indian motorkerékpárjának újjáépítésére, majd 1967-ben benevezett vele az Utah állambeli Boneville Salt Flats-en megrendezett bajnokságra, és egymás után többször is felállította a gyorsasági világrekordot, amelyet máig nem sikerült megdönteni senkinek.
rendező: Roger Donaldson

forgatókönyvíró: Roger Donaldson
zeneszerző: J. Peter Robinson
operatőr: David Gribble
producer: Roger Donaldson, Gary Hannam
vágó: John Gilbert

szereplő(k):
Sir Anthony Hopkins (Burt Munro)
Annie Whittle (Fran)
Aaron Murphy (Tom)
Craig Hall (Antarctic Angel)
Jim Bowman (Cook)
Alison Bruce (Doktor)
Bruce Greenwood (Jerry)
Kate Sullivan (Doris)
Patrick Flueger (Rusty)
Christopher Lawford (Jim)
Jessica Cauffiel (Wendy)
Chris Williams (Tina)

A film sztorija

Burt Munro egy isten háta mögötti kisvárosban él, valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Az idős férfi különcségével kitűnik környezetéből, és bár szomszédjai nehezen viselik el szokatlan életmódját, mégis szeretet veszi körül. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van - ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja.

Egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága - itt akarja tesztelni Munro Indianját. Az út hosszú, és a 60-as évek felgyorsult életet élő Amerikájában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került.

Az utolsó pillanatokig akadályokkal teli útja végén, mégis ott várja a siker. A világ egyik legidősebb versenyzője Indian motorjával új sebességi rekordot állít fel, amelyet 1967 óta senki nem tudott még megdönteni.

A film valós történeten alapszik, főhőse a legendás sebességi rekorder, Burt Munro. Anthony Hopkins alakítása megrendítővé és felemelővé teszi a kisember történetét, aki soha nem hagyta, hogy fiatalkori álma beteljesületlen maradjon, így bizonyítva emberi nagyságát. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Hanula Zsolt

"Nem áll egyébként messze az igazságtól, aki azt mondja, ha nem Anthony Hopkins játszaná el Burt Munrót, a film feltehetően feleennyire sem lenne élvezetes. A 69 esztendős legenda azonban hibátlanul kelti életre az imádnivaló bohókás nagypapa-formát, a rábízott karakter, ha lehet ilyen képzavarral élni, valósággal örömtáncot jár, hogy egy ilyen színész játssza el. Hopkins arcának minden rezdülése magával ragadja a nézőt - s csak rosszmájúságból teszem hozzá, erre szükség is van, hisz
így zökkenő-mentesebben tudunk átsiklani a történet laposabb szakaszain."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"Mindemellé kapunk egy tucat elképesztően autentikus, erős állkapcsú és maszkulin termetű cowboy segéderőt, akik a tereptárgy funkció mellett ha kell, kisegítik Hopkinst a nyugdíjasabb pillanataiból, csak hogy Burt Munro igazán közönségbarát legyen. A férfi, aki jött, látott, győzött, és bebizonyította a szuperszonikus gépparkot felvonultató tejfelesszájúaknak, hogy öregember biz nem vénember."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság Toroczkainak

A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom