Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

A legcsendesebb játékmester

Egri János köszöni, jól van. Sőt, csiszolja maga és mások elméjét: népszerű vetélkedője újraéled.

Egri János köszöni, jól van. Mi több, csiszolja maga és mások elméjét is. Országosan is újjáéled az egykor népszerű televíziós vetélkedő, a csapatok az ország több nagyvárosában mérhetik össze tudásukat.

A válogatott jégkorongozóként indult egykori sportkommentátor és televíziós játékmester jelenleg számítógépes rejtvényeket talál ki, de feladványai a kereskedelmi csatornákon is felbukkannak. A játék mellett a sport is megmaradt: ma is hetente többször teniszezik, és minden évben játszik Kanadában a magyar jéghokis öregfiúk válogatottjának tagjaként.

A játékmesterségig azonban kerülő úton jutott el. Négyévesen korcsolyát húzott a lábára, válogatott jégkorongossá vált. Igaz, 1964-ben nem vehetett részt az olimpián, kilenc hónapra eltiltották, mert összeverekedett egy riválisával. Mint mondta, már akkor, otthon kommentálta családja körében a mérkőzéseket. Televíziós pályafutása 1968-ban kezdődött, amikor francia ösztöndíjat kapott. Nemcsak hogy játszott, de két gólt is lőtt a grenoble-i csapatban a téli olimpia nyitómérkőzésén, ráadásul itt már külsősként bedolgozott a Magyar Televízió sportműsorába. Mint fogalmazott, a dolog adta magát: beszélte a nyelvet, a sportosztály felkérését pedig örömmel fogadta.

Ha a magyar televíziózás játékmestereire gondolunk, Egri János, Vágó István, Rózsa György, Vitray Tamás neve jut eszünkbe. Nőknek nem sok babér termett ezen a területen. Erről Egri úgy vélekedik, a tévé hőskorszakában a nők csak bemondóként kerülhettek képernyőre. Egri huszonöt év után mondott búcsút a televíziónak. Az Elmebajnokság újraindítását örömmel fogadta, szereti az értelmes gondolatokat. Hogy sportolónak, üzletembernek, feltalálónak vagy újságírónak tartja-e magát? Az értelmiségi az egyetlen meghatározás, amelyet nyugodtan vállal.

Az Elmebajnokság csapatverseny részletei a www.elmebajnoksag.hu honlapon találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvajánló: Gyerekasztrológia

Bárki lehet gyermekünkből, de nem árt, ha szülőként értjük csillagjegyének üzenetét. Tovább olvasom