Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A látványcsapatsportok kikerülnek az információszabadságról szóló törvény hatálya alól

Kikerülnek a látványcsapatsportok szakszövetségei az információszabadságról szóló törvény hatálya alól - derült ki a kormány által benyújtott törvényjavaslatból.
A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett, "egyes törvényeknek a közpénzek szabályozásával összefüggő módosításáról" szóló javaslat indoklása szerint az érintett öt sportág - a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong - szakszövetségei a tagok (sportegyesületek) által létrehozott, önálló felügyelőbizottság által ellenőrzött és a Fővárosi Törvényszék által nyilvánosan felügyelt közgyűlésen beszámoló civil szervezetként működnek. A kormány szerint ezért nem indokolt "alanyi alapon" előírni az információszabadságról szóló 2011 . évi CXII. törvény hatálya alá tartozásukat.

Az információszabadságról szóló törvény célja, hogy megvalósuljon a közügyek átláthatósága azzal, hogy érvényesül a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jog.

A látványcsapatsportoknak nyújtott támogatást a magyarországi vállalatok leírhatják a társasági adóból. A támogatás háromnegyedét egy 2013-as törvénymódosítás szerint kiegészítő sportfejlesztési támogatás címén, támogatási vagy szponzori szerződés keretében a támogatott szervezet országos sportági szakszövetségének kell utalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányszóvivő: elérhetőek lesznek a útdíj hatástanulmányai

Kurucz Éva emlékeztetett: a kiindulópont a megyei matricák bevezetése, nem a budapesti agglomeráció megadóztatása. Tovább olvasom