Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

A Lapcom Győr után Szegeden is épít

A Lapcom kft. Győr után Szegeden is megalapozta egy új sajtóház felépítését.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szammer Istvánnal, a Lapcom ügyvezetőjével, valamint Botka László szegedi polgármesterrel, Pap Klára kiadóigazgatóval, Edward Hawkins, a Lapcom-csoport tulajdonosával, a Daily Mail csoport fejlesztési igazgatójával és Szetey Andrással, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztőjével helyezte el az alapkövet.

Alig egy év kell csak hozzá, hogy a Kisalföld után testvérlapunk, a szegedi Délmagyarország–Délvilág is egy modern sajtóházban készüljön el. Kattintson a képre!
Komplex sajtóház nyomdával

A Kisalföldet, valamint a Délmagyarországot és a Délvilágot is kiadó Lapcom kft. fejlődésének új állomásához érkezett: a győri után Szegeden is egy új, modern sajtóházat épít, amelynek mai alapkő-letételi ünnepségén részt vett és beszédet mondott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Az országban jelenleg zajló sajtóberuházások közül ez az egyetlen komplex, nyomdát is magában foglaló építkezés.
A szerkesztőséget, a kiadót és a nyomdát is magában foglaló korszerű sajtóház, a Délmagyarország Kiadó székhelye Szegeden, a Szabadkai úton épül. A Kisalföld testvérlapjánál, az eddigi üzleti sikerek után a továbblépés feltételévé vált a beruházás, amelynek alapkövét a szeptember 29-i Délmagyarországot és Délvilágot tartalmazó urnával együtt helyezték el ünnepélyes körülmények között a Tisza-parti város műjégpályája melletti területen.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök gratulál Szammer Istvánnak, a Lapcom kft. ügyvezetőjének az új beruházáshoz.
Fejlődni kell

A Lapcom, a Délmagyarország Kiadó további fejlődését alapvetően meghatározó építkezés a tervek szerint szerint 2006 második negyedévének végére már lehetőséget teremt arra, hogy a szerkesztőség beköltözzön a jelenlegi, Stefánia sétányon lévő sajtóházból az új, korszerű irodaházba. A közel 3500 négyzetméter alapterületű székház mintegy másfél milliárd forintból valósul meg. A nyomda üzembe helyezésére egy későbbi időpontban, a második ütemben kerül sor.

Győri kapcsolat

Külön érdekessége a szegedi nagyberuházásnak, hogy az országos versenyeztetés után két győri céget is érint. A kivitelező az Integrál-Hexa Magasépítő és Fővállalkozó Rt. lesz, míg a terveket Bodrossy Attila és csapata készítette el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abigél kontra Harry Potter

Szabó Magda Abigélje J. K. Rowling Harry Potterjével kerül szembe A Nagy Könyv versenyben. Tovább olvasom