Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

A lakók tiltakoznak az átnevezések ellen

Az érintett lakók nem lelkesednek a tervezett utcaátnevezésekért Mosonmagyaróváron. Az átkeresztelésre javasolt Marx Károly utca panelházaiban aláírásgyqjtésbe kezdtek a tervezett döntés ellen.
A mosonmagyaróvári utcák, közterületek elnevezéseinek felülvizsgálatára és az új utcanevek kidolgozására hozott létre munkacsoportot az önkormányzat, amely a múlt hónap végére elvégezte a feladatát. Tizennégy utca átkeresztelésére tettek javaslatot, amit minden esetben alapos érveléssel támasztottak alá. Az igazgatási és ügyrendi bizottság ülésén úgy határozott, hogy az első ütemben három utca átkeresztelését terjesztik a testület elé. Szerintük ezzel elkerülhető lesz a zsúfoltság az okmányirodában, és az érintett lakóknak kevesebb kellemetlenséggel jár irataik ingyenes cseréje.
Az első fázisban, még a tavasz folyamán, a Marx Károly, a Frankel Leó és a Kállai Éva utca nevének megváltoztatása lehetséges. A munkacsoport új névként a Ká-

roly, a Szekeres Richárd, illetve a Gulyás Lajos utcát javasolta. A három utcában összesen több mint ezerötszáz lakónak kell az okmányait kicserélni, illetve lakcímváltozásukat bejelenteni a különböző közszolgáltatóknál. Az érintett lakók közül sokan ellenzik, hogy a fejük fölött döntenek a róluk is szóló kérdésekben. A Marx Károly utcai panelházak lakói aláírásgyqjtésbe kezdtek a tervezett döntés ellen tiltakozva. A lépcsőházak hirdetőtábláira tqzték ki az íveket, amiket a lakók aláírhatnak.
Kondor József, a „Kisduna” Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke a Kisalföldnek elmondta: a háztömb lakói közül sokan keresték fel, hogy nem értenek egyet a név megváltoztatásával. Noha valóban ingyenes lesz az okmánycsere és az önkormányzat megtesz mindent a minél zökkenőmentesebb lebonyolításért, a házban nagyon sok idős ember él, akiknek gondot okoz, hogy eljussanak a hivatalba. A lakók azzal érvelnek, hogy semmi kifogásuk a jelenlegi név ellen, és sok bonyodalommal jár a lakcímváltozás. Ezért kérik az önkormányzatot, ne változtassa meg azt.
Az „akcióhoz” csatlakozott a szemközti háztömb lakóközössége is. Ezekbe a lépcsőházakba is kifüggesztik az aláíró íveket. Az összegyqjtött szignókat a körzet önkormányzati képviselőjének kívánják majd átadni, hogy továbbítsa azokat a megfelelő helyre.
Nagy István alpolgármester elmondta: tisztában vannak azzal, hogy a változás az érintett lakóknak kellemetlenséggel jár, ám ezt megpróbálják minél inkább csökkenteni a soron kívüli ügyfélfogadással, és az okmánycsere természetesen a lakóknak nem jár költségekkel. Keresik a lehetőségét továbbá az okmányiroda mobil kiszállására is. Az alpolgármester hangsúlyozta: mindemellett alapvető jog a szabad véleménynyilvánítás, ezért is tartanak lakossági fórumot az ügyben, ahol az érintettek minden kérdésükre választ kaphatnak az illetékesektől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom