Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

A kutyaügyről

és a tájházról

• „Az alpolgármester kutyájára is vonatkozni kéne az ebzárlatnak, mégis a Hársfa utcában garázdálkodhat.”

Mara, Mosonszolnok
• „Jól látod, Kati néni! Fillérekért eladjuk az önkormányzati lakásokat és a helyébe megvesszük a rokonét 9 milláért. Megy a flanc, győztünk!”
Szintén mosonszolnoki
Török Sándor, Mosonszolnok polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta: valóban igaz, hogy az alpolgármester kutyája is szokott a faluban csavarogni. Az ebet kennelben tartják, ám időnként kiszökik onnan. Az előírás azonban az ő gazdájára is ugyanúgy vonatkozik, a felszólítást az alpolgármester is megkapta, és a jövőben is figyelmeztetik úgy, mint más érintettet.
A másik SMS-ről a polgármester azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat elhatározta egy, a sváb értékeket megőrző tájház kialakítását. Két házat néztek ki, a testület felmérette mindkettőt. Ami mellett végül döntöttek, azt nagyban meghatározta az, hogy az előírásnak – többek között elhelyezkedési és parkolási szempontból – jobban megfelelt a választott ingatlan. A házat azonban nem a polgármester, és senki más a testületből nem ajánlotta. Az elhalt tulajdonosok egyik gyermeke jelentkezett, olvasta a Hírmondóban, hogy az önkormányzat tájházat szeretne kialakítani. A házat egyébként

egyelőre az ár 10 százalékáért lefoglalózták, a teljes összeget decemberig kell kifizetni. A tájház kialakításához szeretnének pályázati forrásokat is felhasználni. A községben több romos ingatlant is megvásároltak telekáron, hogy ne rontsák a faluképet, valamint egy hölgyet a lakása megvételével segítették szociális otthoni ellátáshoz juttatni – tette hozzá Török Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom