Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A kunszigeti gumigyár szomszédságában

Sajnos a bűz egyre gyakrabban eláraszt bennünket Kunszigeten a gumigyár miatt. Talán ha gyakrabban cserélnék a szűrőket a kéményekben, megoldás lenne egy időre. Tudom, hogy az iparűzési adó nagy kincs, de az egészséget nem lehet pénzért venni. Lehetne ez egy téma?

A Federal Mogul SSH Bt. közleménye ezzel kapcsolatban: „A Federal-Mogul kunszigeti gyára sajnálattal vette tudomásul, hogy néhány helyi lakos aggódik a vállalat emissziója (kibocsátása – a szerk.) kapcsán. Vállalatunk egy független intézmény által kiadott, ISO 14001-es környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkezik, mely szerint minden vonatkozó környezetvédelmi előírásnak megfelelünk. Rendszeres környezetvédelmi ellenőrzéseket végzünk, melyek eredményei azt bizonyítják, hogy vállalatunk nem bocsát ki a törvényi szabályozás szerint károsnak minősülő anyagokat. Ugyanakkor tudomásunk van arról, hogy időszakosan és speciális időjárási körülmények között a gumi fröccsöntési technológiája következtében érezhető bizonyos szag, melyet néhány szomszédunk kellemetlennek ítélhet. A vállalat vizsgálatokat végez annak érdekében, hogy az említett szag kibocsátását minimalizálja.
Jó szomszédai szeretnénk lenni a kunszigeti lakosoknak, ezért minden olyan ügyet prioritásként kezelünk, amely az egészséget, a biztonságot és a környezetet érinti. A vállalat örömmel vesz minden visszajelzést a helyi lakosoktól, akik észrevételeikkel közvetlenül is megkereshetik vállalatunkat. Időközben ki fogjuk vizsgálni a Kisalföld által hozzánk eljuttatott panaszokat is. Ezúttal is kérjük, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos, gyárunkat érintő észrevételeikkel kapcsolatban keressék meg a vállalat személyügyi osztályát (96/552-600). A vállalat környezetvédelmi politikája megtekinthető a helyi polgármesteri hivatalban, illetve azt – kérésre – az érdeklődők rendelkezésére bocsátjuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkettőről hetven kilóra fogyott

Harminckét kilót fogyott öt hónap alatt az idei fogyókúraverseny győztese. Nem volt vészesen kövér… Tovább olvasom