Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

A kulturális programokat elsősorban a soproniaknak szervezik

A Kisalföld július 22-i számában a 49. Soproni Ünnepi Hetekről megjelent SMS-üzenettel kapcsolatban Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Kht. igazgatója a következő észrevételt juttatta el szerkesztőségünkhöz: „Elégedettek vagyunk a 2006. évi Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozatával. Örülünk, hogy Walter Dezső polgármester is elismerte munkánkat. 2006-ban ráfordításaink több mint hetvenmillió forintot tettek ki. Ebből harmincmillió forint támogatást az önkormányzattól, a minisztériumtól és a Nemzeti Kulturális Alaptól kaptunk. A jegybevétel meghaladta a harmincmillió forintot, mintegy tízmillió forintot saját forrásból biztosítottunk. A korábbi évektől eltérően az idegenforgalmi ágazat sem pályázati, sem más támogatást nem biztosított.”

Az igazgató hozzátette: „A Soproni Ünnepi Hetek a kisebb költségvetésű fesztiválok közé tartozik, a nagy – száz-kétszázmillió forint támogatáshoz jutó – fesztiválok nyilvánvalóan nagy produkciókban is gondolkodhatnak. Játszóhelyeik befogadóképessége, és ezzel együtt bevételi lehetőségeik is többszöröse a barlangszínháznak, a Petőfi Színháznak.
Programjaink szervezésénél elsődlegesen a soproniakra gondolunk (Nyári Színház), míg a barlangszínház az egyre több soproni jegyvásárló mellett a hazai és a külföldi érdeklődőket is vonzza. Finanszírozási okokból a jelenleginél több barlangszínházi produkciót nem tudunk bemutatni. Az idegenforgalmi ágazat képviselőinek az ötleteire, javaslataira nyitottak vagyunk, várjuk a megkereséseket.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nagyvállalat lett a két korábbi versenytársból

Tímár Imre személyében új elnök-vezérigazgatója van május eleje óta a SOLE-MiZo Zrt.-nek. A Csányi… Tovább olvasom