Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

A kultúra díjazottjai

A győri városházán a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen harminckilencen vehettek át közművelődési és művészi munkájukért kitüntetést.
A Himnusz születésnapjára emlékezett köszöntőjében Kiss János, a Győri Balett igazgatója. A rövid visszatekintés után megjegyezte: „Ez a sajátos és fontos ünnep gyökereinkre figyelmeztet. Arra a végtelen gazdagságra, ami a magyar kultúrát jellemzi. De lehet-e ünnepelni a kultúrát olyan időben, amikor kiszolgáltatottak vagyunk a lélekromboló törekvéseknek? Erőt ad, ha arra gondolunk, hogy szellemi kincseink a balsorsban is menedéket jelentettek, és megőriznek bennünket ma is."
Idén a Győr Művészetéért díjat Reményi Attila zeneszerző, a Győr Közművelődéséért díjat Horváth Ildikó versmondó, szabadidő-szervező tanár és Justinné Ládi Etelka, a győri Kazinczy-gimnázium ének-zene tanára kapta.

A magyar kultúra napján minden évben kitüntetéssel ismerik el azoknak a munkáját, akik tevékenységükkel Győr közművelődését és művészetét gazdagítják. A városháza dísztermében tegnap ezüst emlékérmet és díszoklevelet vehetett át dr. Andréka György, a Xantus János Állatkert ügyvezető igazgatója, Csóka Gáspár, a győri bencés gimnázium igazgatója, Grábics Frigyes, dr. Horváth Sándor Domonkos és Kucska Ferenc, a Győri Életrajzi Lexikon bővített kiadásának szerkesztői, Szabó András és Vecsey Irma pedagógus képzőművészek. A város közgyűlésének díszoklevelét és könyvjutalmat kapott Kocsis Andor és Kálinger József, a Győr-szigetiek Baráti Körének vezetői. Jutalomban huszonheten részesültek.

A Győr Művészetéért díjat idén Reményi Attilának adományozta a közgyűlés. A megyeszékhelyen élő zeneszerző műveivel már több hazai és nemzetközi díjat nyert. Alkotásai rendszeresen szerepelnek koncerttermekben és szerzői lemezeken. A komponálás mellett elsődleges feladatának tekinti az oktatást. A Győr Közművelődéséért díjban ketten részesültek: Horváth Ildikó versmondó és szabadidő-szervező tanár tehetségfejlesztő és előadói tevékenységét, Justinné Ládi Etelka ének-zene szakos tanár pedagógusi, kórusszervezői és vezetői munkáját ismerték el a városatyák a kultúra napi kitüntetéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

AKTUÁLIS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

Tovább olvasom