Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A közigazgatási rendszer átszervezéséről

A hatékonyságot szolgálja a közigazgatási rendszer átszervezése – közölte tegnap az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára. Ujhelyi István elmondta, hogy Répássy Róbert fideszes politikus december 29-i sajtóközleménye félreértésen alapul, a kormánynak az a döntése, hogy regionális közigazgatási rendszert hoz létre, nem alkotmánysértő. Az állampolgárok ügyintézését a rendszer átalakítása nem érinti, továbbra is a megyeszékhelyeken intézhetik közigazgatással kapcsolatos ügyeiket, a regionális rendszer tényleg a hatékonyságot, a költségtakarékosságot szolgálja. Ujhelyi István elmondta, hogy az új rendszerrel mintegy 700 millió forintos megtakarítást lehet elérni.

A Fidesz szerint a hazugság árát fizetjük januártól

Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője szerint míg volt olyan szomszédos ország, ahol az európai uniós csatlakozást, és volt, ahol az euró bevezetését ünnepelték január elsején, Magyarországon az új év azt a változást hozza, hogy ezentúl három tételből áll a termékek és a szolgáltatások ára: az alapárból, az áfából és „a hazugságadóból”. A politikus kifejtette: nem törvényszerűek a drasztikus áremelések, az elmúlt hónapokban nem érte Magyarországot súlyos természeti csapás, nem volt világgazdasági válság. Szerinte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya nem a közjót szolgálta, hanem saját politikai hatalma megtartására koncentrált, ami válságot okozott.

Robbanás Debrecenben egy pirotechnikai raktárban

Robbanás történt Debrecenben a Kassai úton egy pirotechnikai raktárban kedden, egy ember megsérült. Az eddigi információk szerint egy engedéllyel rendelkező, garázs nagyságú pirotechnikai raktárban karbantartási munkálatok közben keletkezett tűz eddig ismeretlen okból. Egy embert másod- és harmadfokú sérülésekkel szállítottak kórházba. Az eddigi információkkal ellentétben nem karbantartási munkákat, hanem szilveszterről visszamaradt petárdákat szerelt szét egy férfi a raktárhelyiségben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy női táska egészségtelen

A New York Times egészségügyi mellékletében közöltek szerint a túlméretezett táskák divatja nyomán egyre több nőnek fáj a nyaka és a válla. Sokan táskacipelés közben még telefonálnak is, ezért még magasabbra húzzák a vállukat, görcs alakul ki az izomzatban. A tartásra kifejezetten rossz hatással van a nagyméretű, telipakolt női táska. Tovább olvasom