Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A korrupciós világlistán 41. helyen állunk

Magyarország a 41. helyen áll a Transparency International (TI) 2006-os korrupciós listáján, egy helyet lecsúszva tavalyhoz képest. A 163-as listán közvetlenül Magyarország előtt Jordánia áll, mögötte pedig Mauritius.
Magyarország a 41. helyen áll a Transparency International (TI) nemrég nyilvánosságra hozott 2006-os korrupciós listáján. A korrupció ellen küzdő nemzetközi társadalmi szervezet számos nemzetközi tekintélyű szakértő és független intézet véleményét kérdezte meg és összegezte jelentésében.

A 163 országot tartalmazó lista, amely a korrupció mértékét jelzi a világ egyes országaiban, a legkevésbé korruptnak tartott országokkal, Finnországgal, Izlanddal és Új-Zélanddal kezdődik, s a legkorruptabbnak ítélt országgal, Haitival zárul. Közvetlenül Magyarország előtt Jordánia áll, közvetlenül mögötte pedig Mauritius. Magyarország tavaly óta egy hellyel visszacsúszott, 2005-ben ugyanis a 40. helyen állt ugyanezen a listán. (2004-ben 42. volt, 2003-ban 40.)

Az idei listán Dánia a 4., Szingapúr az 5., Svédország a 6., Svájc a 7., Norvégia a 8., Ausztrália és Hollandia holtversenyben 9–10. Különösen sokat romlott a helyzet az előző évhez képest Brazília, az Egyesült Államok (20.), Izrael, Jordánia, Kuba, Laosz, a Seychelle-szigetek, Trinidad és Tobago és Tunézia esetében, és különösen nagy javulás figyelhető meg Algéria, Csehország, India, Japán, Lettország, Libanon, Mauritius, Paraguay, Szlovénia, Törökország, Türkmenisztán és Uruguay esetében.

Egy különálló regionális listán, amelyen az Európai Unió 25 tagállama és három nem EU-tag nyugat-európai ország szerepel, Magyarország a 21. Olaszország, Csehország, Litvánia, Lettország, Szlovákia, Görögország és Lengyelország áll mögötte (a felsorolás sorrendjében). Értelemszerűen ezt a listát is Finnország és Izland vezeti holtversenyben, Dánia a harmadik, Svédország a negyedik, Svájc az ötödik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok helyen várni kell a cserére

Folytatás az 1. oldalról Tovább olvasom