Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

A korral együtt a veszítik el a humorérzéküket az emberek?

A Washingtoni Egyetem kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy az emberek olyan ütemben vesztik el humorérzéküket, amilyen mértékben öregszenek.
A kutatók szerint az időskori humortalanság kialakulása annak tudható be, hogy öregedve kevesebb az emberek kognitív flexibilitása, kevésbé képesek absztrakt módon gondolkodni s kevesebb a rövid távú memóriájuk. A vizsgálati csoportot negyven, 65 év feletti személy alkotta, a kontrolcsoportot pedig ugyanannyi egyetemista.

A vizsgálatok folyamán az alanyoknak viccek és komikus történetek vicces lényegét kellett megragadniuk. Az eredmények szerint a fiatalok 6 százalékkal jobb eredményt nyújtanak a szóbeli viccek és 14 százalékkal jobbat a szóbeli történetek lényegének megragadásánál.

A vizsgálat lényege nem az volt, hogy meghatározzák, mit tartanak az emberek általában viccesnek, hanem az, hogy képesek-e megragadni a vicces elemnek tartott részt. A kutatók szerint az idősebbek kognitív képességeik romlása miatt egyre kevésbé képesek utóbbi feladatra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártírságra bíztat bin Laden egy most előkerült videón

Ismét egy olyan videó került az internetre, amelyen Oszama bin Laden beszédet mond. Az al-Kaida… Tovább olvasom