Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A környezettudatosság már az óvodában kezdődik

A környezettudatosságra való nevelés Norvégiában már az óvodában elkezdődik - hangoztatta Mette-Marit norvég koronahercegné kedden Törökbálinton.

Mette-Marit férje, Haakon trónörökös kíséretében részt vett a Pannon GSM Távközlési Zrt. új székházának avatásán.

A legnagyobb norvég környezetvédelmi beruházásként épült irodaházat Törökbálinton Haakon koronaherceg nyitotta meg, aki feleségével először tesz hivatalos látogatást Magyarországon.

Az ország leginkább környezetbarát irodaházában a fűtési-hűtési rendszer a megújuló geotermikus energián alapul. A csapokból folyó melegvíz 60-70 százalékát a 168 négyzetméternyi napkollektor fűti. Az ötszintes épület árnyékolói az időjárásnak megfelelően önműködően változnak, azokban a helyiségekben, ahol éppen senki sem tartózkodik, a világítás automatikusan lekapcsolódik.

Az innovatív megoldások révén éves szinten mintegy 500 átlagos magyar háztartás szén-dioxid-kibocsátásával megegyező energiát sikerül így megtakarítani.

Norvégia élen jár a környezetbarát technológiák alkalmazásában, és ehhez a hercegi pár is hozzájárul, akikről köztudott, hogy a környezetvédelem elkötelezett hívei, és sokat tesznek e téren hazájukban és világszerte egyaránt.

˝A gyerekek felvilágosítása a legfontosabb, ezért a környezetvédelem kérdése Norvégiában már az óvodában is hangsúlyos szerepet kap˝ - ragadta magához a szót férjétől a székházavató kapcsán tartott sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva Mette-Marit koronahercegné.

Haakon trónörökös elmondta: a hercegi pár saját gyermekei nevelésénél is törekszik a környezettudatosságra. ˝Erre általában a vacsoraasztalnál jut idő. Például már olyan apró dolgokra is felhívjuk a figyelmüket, mint a feleslegesen égő lámpa lekapcsolása, vagy a szemét összeszedése˝ - magyarázta a koronaherceg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a gázpiac liberalizálásának is szerepe van a gázár csökkenésben

Az MSZP szerint a gázpiac liberalizálásának is szerepe van abban, hogy októbertől átlagosan 10… Tovább olvasom