Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

A kormányszóvivő szerint törvényes az APEH-dolgozók jutalma

A törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók - közölte kérdésre válaszolva Daróczi Dávid kormányszóvivő a kormány vasárnapi soron kívüli ülése után.

A szombati Magyar Nemzet arról számolt be, hogy tavaly összesen 16,7 milliárd forint prémiumot oszthatott szét az Adó-, és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a 15.600 munkatársa között. Daróczi Dávid elmondta: hozzávetőleg tíz év van hatályban az a szabályozás, amely automatikussá teszi az APEH-dolgozók jutalmazását. Erre akkor kerülhet sor, ha az adóhatóság jobban működik, azaz több bevételre tesz szert, mint amennyit a költségvetés készítésekor meghatároztak - tette hozzá.

A szóvivő szerint ilyen esetben a többletbevétel egy részét automatikusan, jutalomként kapják meg az APEH-dolgozók. Ebben az esetben is ez történt - tette hozzá.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy az adóhatóságnál a jutalom legkisebb összege általában négyszázezer, a legmagasabb négymillió forint volt. Az APEH valamennyi munkatársa kapott prémiumot.

Kiss Ferenc, az adóhatóság gazdasági vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a kiosztható prémium összegét az adott évre szóló költségvetési törvény határozza meg, s a jutalom akkor jár az APEH munkatársainak, ha a hivatal beszedte azt az összeget, amelyet a jogszabály előírt. Tavaly az adóhivatal 41 milliárd forinttal többet szedett a tervezettnél, így 16,896 milliárd forintot oszthatott szét az alkalmazottai között - áll a cikkben.


Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. load 2009. február 10. 18:36
  „35. Freddy01
  Kérdéseidre választ kapsz itt:
  http://www.drvilmanyi.hu/ikreator/drv/cms_pub/content_66-hu.html?gclid=CKPQu5690pgCFQxMtAodlzNS0w
  Ennyi okosság igazán megér 48.000 Ft+Áfa-t.”
 • 35. Freddy01 2009. február 10. 12:02
  „"Én csak annyit mondhatok, hogy nem tudom, miből él a Sztojka család - mondja Tóth Dezső, Enying polgármestere. - Ivánt gyerekkora óta ismerem, tanítottam őt az általános iskolában, a mai napig köszönő viszonyban vagyunk. De arról nem tudok, hogy bármit is dolgozna. Csak azt látom, hogy szépen gyarapodik."

  Senkinek sem tűnt fel, hogy a soha életben nem dolgozó huszonéves többszörösen elítélt bűnözők Audival járnak kígyóbőrcsizmában, és hogy milyen családi házakban laknak?
  Hol van ilyenkor az APEH? Vajon Sztojka Iván töltött már ki adóbevallást?
  Vagy csak minket ér ez a megtiszteltetés ????”
 • 34. Zaraki_Kenpachi 2009. február 09. 20:57
  „Jaja, lófaszt jogos az apehnak. Szart se csinálnak, azokat basztatják, akik törvényesen járnak el - a kisembereket. Ugyanakkor, ahova mennek megkövetelik a kávét, a kaját, a nasit, meg a seggkinyalást és közben olyan segg hülyék, mint a föld.

  Ezeknek jutalom???? Azt a mi adónkból adták!!!!!”
 • 33. matriné 2009. február 09. 17:51
  „Mint már írtam kedves "load" Rózsa Sándor és a többi betyár is szakmát tévesztett! Igen a vadkapitalizmusban a munkaerő is árú! Igen bér rabszolga,vagy hűbéres csicskás! Az APEH pedig nem ellenőrizhet soha bírói ítéletet e rendszerben! csak vakon végrehajt!”
 • 32. load 2009. február 09. 15:06
  „29. hehe08
  1990 óta a munkaerő is áru, ami a munkaerőpiacon kel el.
  A tömeg terméket csak kevéssé fizetik meg, a ritka és minőségi áruért hajlandóak többszörösét is fizetni.
  Ha te gyári munkás vagy - nem szenélyeskedve csak a példádhoz kapcsolódva - és annyit szeretnél keresni, mint egy adótanácsadó, akkor valószínű pályát tévesztettél.
  Adószakértőnek kellett volna tanulnod.”
 • 31. load 2009. február 09. 15:01
  „28. matriné
  "Mit gondolsz az APEH-nek miért nincs rálátása, ellenőrzése az egyes bírói ítéletek jogosságára?"
  Erre válaszoltam.
  Azért, mert az APEH adatbázisában nem szerepelnek a bíróságok határozatai.
  Indokolt esetben lekérhetik, de csak indokolt esetben.”
 • 30. mat 2009. február 09. 14:53
  „Lehet, hogy törvényes, de tisztességes-e ez a fajta jutalmazás? Míg a kisnyugdíjastól elvesszük a 13. havi nyugdíjat, a gyereket felelőtlenül vállalótol a családi pótlékot, addig a másik oldalon felelőtlenül szórjuk a pénzt. Én mint alkalmazott, ha a cégnek jobban megy, több az éves bevétele, mint amire számítanak követelhetek jutalomként legalább 400. 000 forintot?
  Elgondolkodtam. Ha csakúgy ennyi pénzt össze lehetett szedni a tervezetten fellül, mennyi maradt azon embereknél akit nem ellenőrzött az APEH. Téged ellenőrzött az Apeh? Az Pehh.”
 • 29. hehe08 2009. február 09. 14:47
  „A személyi szám azért lett volna fontos, mert így egy azonosító számmal szerepelne minden nyilvántartásban és akkor össze lehetne kapcsolni bizonyos eseteket.....
  Most meg van 1000 azonosítónk amikkel kitörölhetjük a seggünket.... meg az állam is, mert egyesek eltűnnek az azonosító számok ködében.....

  Load!
  Persze fontos lenne, hogy jól megfizessék az ellenőröket..... DE!!!!!!
  Fizessék meg a gyárimunkást, a takarítónőt, a kisboltost, a mindenkit!!!! és akkor majd nem fognak az emberek csalni (buta egy szó, mert az állam kényszeríti őket csalásra....).......

  Elhiheted, hogy nem a könyvelő csalja el a pénzeket a vállalkozónak.....
  Akinek meg olyan bevételei vannak, hogy egy teljes könyvvizsgálói adószakértői brigádja van meg nem fogják soha ellenőrízni...... pedig ott tűnik el a nagyja a pénznek.....

  A cikkhez:
  Gusztustalan egy féreg ez az ember is, hogy ha hányás nélkül ki tud ejtenni ebben a világban ekkora hazugságokat!!!!!!!!!!!!!
  Mindamellett, hogy nem vonom kétségbe, hogy törvényes a dolog.......”
 • 28. matriné 2009. február 09. 14:30
  „"loda "kedves, kérlek olvasd el még egyszer. Hol és mi köze ehhez a személyi számoknak? Mivel nincs benne ebben az ügyben, ez is egy felületes hozzáhálást generál a részedről!”
 • 27. load 2009. február 09. 14:00
  „25. matriné
  Mert az Alkotmánybíróság egy 1991-ben hozott határozatával eltörölte a személyi számok használatának lehetőségét, ezzel együtt megtiltotta az állami szerveknek, hogy adatbázisaikat összekapcsolják.
  Mindezt a személyiségi jogokra való hivatkozással.”
 • 26. load 2009. február 09. 13:59
  „23. larong
  Mondd, létezik olyan probléma, amit te nem politikai kérdésként kezelsz?”
 • 25. matriné 2009. február 09. 13:48
  „Kedves "load" ! Mit gondolsz az APEH-nek miért nincs rálátása, ellenőrzése az egyes bírói ítéletek jogosságára? Csupán végrehajtási kötelezettsége van! Mit gondolsz miért nem kerül sem felderítése sem a nyilvánosságra a z olyan bírói baklövések amelyek miatt. Az APEH mint a hatalom csicskása csupán végrehajt, ha jogos, ha nem!
  Ebben a rendszerben az alantasság és a felületes hatósági munka mellett az erkölcstelen kizsákmányolás a divat!”
 • 24. larong 2009. február 09. 13:28
  „valyon = vajon, gaverok haverok,”
 • 23. larong 2009. február 09. 13:26
  „Kedves load!
  Akkor lenne igazán jó ez a pénzügyi nyomozó hivatal, ha az ilyen sztojkáékat, lakatosékat, szávákat (is) ellenőrizné, méghozzá alaposan!

  Addig - könnyű a közalkalmazottak pár fillérét, meg az ügyetlenebb (jó fifikás könyvelőt megfizetni nem tudókat) vállalkozókat zargatják! Amikor a családi szüreten attól rettegünk, valyon meddig mehetünk ela rokoni szálakban, gaverok már nem jöhetnek?

  Ne légy álszent, load! Ennek a gazember (és egyben legnagyobb csaló) kormánynak a piszkos ügyleteit sem deríti fel - hisz saját fészkébe piszkítana bele

  De ez nekünk régi vitánk. Te még mindig véded őket. Ugyan egyre kevesebben vagytok (lassan üvegkalicka is elég lenne), de azért még véded őket.

  Nem baj. Már ketyeg az óra.”
 • 22. load 2009. február 09. 13:01
  „Tisztelt hozzászólók!
  Az eddigi 21 hozzászólásból egyetlen egy nincs olyan, amelyik azt mondja, hogy a jó adóellenőrt meg kellene fizetni.
  Pedig bizony meg kellene.
  Magyarországon az adóelkerülés, adócsalás nemzeti sport.
  Ennek a sportágban a technikai, stratégiai és taktikai tanácsokat jól képzett és jól fizetett adótanácsadók osztják. A közelmúltban nem egy esetben olyan adócsalásokat leplezett le az APEH, amelyekben - esetenként komoly multinacionális cégek - milliárdos összegű adócsalásokat követtek el.
  Az adóhivatal sovány fizetésért, csak rosszul képzett, korrumpálható, tehetségtelen adóellenőröket tudna alkalmazni, mert a jobb képességűek több pénzért az adócsalók szolgálatába szegődnének.
  Márpedig elég egy rosszul megfogalmazott határozat, egy téves jogi hivatkozás, és a bíróság már menti is fel az adócsalót.
  Az adótanácsadó, az adóellenőr egy szakma, amelyet ha nem fizetnek meg, akkor a hülyék birodalmává válik.
  Mit gondoltok, jó lenne ez nekünk?”
 • 21. Freddy01 2009. február 09. 11:11
  „Törvényes ???? Nézzük kik is hozták azokat a törvényeket ?
  Itt hasonló a helyzet, mint amikor az előzetesben ülő rabok alkotnák a nekik megfelelő szövegezésü BTK-t.

  60 milliárd ft-ot kellenek elvenni a minisztériumoktól, köztük au eü-től is. Ez a pénz nem hiányzik ?
  Az emberek nem erre fizették be a keserves adóforintjaikat !!!!
  Emlékszem amikor Aba Botond pémiumját firtatták a tv-ben senki nem tudta megmondani, hogy miért kapja. Még saját maga sem. A legértelmesebb válasz az volt, hogy "mert jár neki, megszavazták"”
 • 20. matriné 2009. február 09. 10:52
  „A hóhérokat mindig is az állami vezetők pénzelték! Közben elítéltették meg felmeneték. Ma is így van csak ma nem hóhéroknak híváók őket, hanem állami ítélet-végrehajtónak, azaz APEH és ILLETÉK és egyéb végrehajtóknak.stb. hivatalok.”
 • 19. comet 2009. február 09. 10:38
  „Az a kormány ami egyik oldalról a lakosság nyakát szorongatja a túléléshez, a másik oldalon meg ökör módra szórja a pénzt, le kell mondatni, mert egyszerűen alkalmatlan.
  Ha még volt olyan aki elhitte hogy az adók elsősorban a közösség javát szólgálják, annak most rá kellett jönnie hogy tévedett.”
 • 18. kopi79 2009. február 09. 10:04
  „Mocskos szemét komcsik.Amikor emberek ezrei vesztik el a munkahelyüket még azt merik mondani hogy jogos?Mi vagyunk a hülyék hogy türjük hogy hülyének nézzenek bennünket!”
 • 17. larong 2009. február 09. 09:26
  „Ezeket az APEH-osokat kellene kivezényelni az összes tetves cigányhoz, ellenőrizni az adójukat. S ha ott is be tudnák vasalni a pénzt, akkor megérdemelnék ennek a pénznek a tizedrészét. Addig? Élősködő banda. Nem különbek Sztojkáéknál.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszprémi gyilkosság: nem fizettek, aztán öltek?

A STOP ellátogatott a hajnali tragédia veszprémi helyszínére. A lokálban helyiek szerint gyakoriak… Tovább olvasom