Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

A kormányfő a régiókba látogat

A kormányfő végiglátogatja a régiókat, ahol az MSZP megyei vezetőivel és legbefolyásosabb politikusaival találkozik. Erről Gyurcsány Ferenc csütörtökön írt internetes naplójában. „A korábban eltervezettek szerint végiglátogatom a régiókat, ahol találkozom a megyék alapszervezeti vezetőivel, legbefolyásosabb szocialista politikusaival. Régiónként mintegy 200 fővel, hogy ne csak azt a véleményt ismerjem, amit a megyei vezetők vagy országos vezetők mondanak” – fogalmaz Gyurcsány Ferenc blogjában.

Erdő Péter a társadalmi igazságosságról

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, akit nemrégiben választottak meg az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) élére, a társadalmi igazságosság képviseletét tartja legfőbb feladatának. Csütörtöki sajtótájékoztatóján a főpap emlékeztetve arra, hogy megbízatása nem hatalmi pozíció, hanem „inkább a képviselet és a koordináció szolgálata”, megjegyezte, „egy egészen különleges módszerre van szükség” a volt szocialista országok helyzetmegítélésében.

Juhász: Hozzák nyilvánosságra az Orbán-csomagot!

Az MSZP továbbra is arra szólítja fel a Fideszt, hogy „álljon elő” az Orbán-csomaggal – mondta Juhász Ferenc, a párt alelnöke tegnap. Az MSZP szerint a Fidesz egyik oldalról folyamatosan megtéveszti a közvéleményt, mivel azt a látszatot kelti, hogy nincs szükség stabilizációs lépésekre, eközben a háttérben a megteendő lépésekről beszélnek – közölte a politikus. Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy reagált: az MSZP történelmi válságban van, és úgy tűnik, még nem tudott felocsúdni az önkormányzati választáson elszenvedett vereségből, ezért a szocialisták továbbra is hazudnak és sületlenségeket beszélnek.

Jancsó Miklós ismét Kossuth-díjat kapott

Sólyom László köztársasági elnök Kossuth-díjat adományozott a 85 éves Jancsó Miklós filmrendezőnek a Sándor-palota tükörtermében csütörtökön. Jancsó Miklós az indoklás szerint az egyetemes és a magyar filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért vehette át a Kossuth-díjat, amit 1973 óta immár másodszor kapott meg. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első pályázat

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom