Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A kormány szerint senki nem veszítette el a segélyét

A rendszert három hónapja alakították át, ami a tapasztalatok szerint nem okozott fennakadást a pénzbeli szociális ellátások rendszerében.
Senki nem veszítette el a korábban jogosan megítélt szociális segélyt - írta hétfői számában a Magyar Hírlap az Emberi Erőforrások Minisztériumának adataira hivatkozva.

A lap felidézte, hogy idén több mint 31 milliárd forintot szán a központi költségvetés arra, hogy támogassa a kevés bevételt elérő önkormányzatokat szociális feladataik ellátásában.

Mint felidézték, a rendszer átalakítása óta három hónap telt el: március elsejétől különválasztották az állam és az önkormányzatok segélyezési feladatait. A központi költségvetésből finanszírozott jövedelempótló támogatások a járásokhoz, a kiadáskompenzáló segélyek pedig a helyi önkormányzatokhoz kerültek. Az önkormányzatoknak új rendeletet kellett alkotniuk a települési támogatásokról, azok feltételeiről és összegéről.

A tapasztalatok szerint nem okozott fennakadást a pénzbeli szociális ellátások rendszerében a márciusi jogszabályváltozás. A hatóságok elvégezték a hatáskörváltással járó feladatokat, az iratokat, adatokat időben átadták - közölte a Magyar Hírlappal az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősök napja: Megemlékezések a magyar hősök emléknapján

Áder János államfő az első világháborúban elesett váci hősök emlékművének újraavatási ünnepségén… Tovább olvasom