Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A kormány segíti azokat, akik befizetnek az államadósság-csökkentő alapba

A kormány úgy döntött, hogy a magánszemélyek levonhatják a személyi jövedelemadó (szja), az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), illetve az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás (ekho) alapjából az általuk az Összefogás az államadósság ellen elnevezésű alapba befizetett összeget.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán a kormányülés után újságíróknak elmondta: a kabinet így kívánja segíteni azokat, akik részt vállalnak az államadósság csökkentésében. Hangsúlyozta, hogy a kedvezményt - ha az meghaladja az egy év alatt érvényesíthető mértéket - a felajánlást követő négy éven keresztül lehet leírni az adóalapból. Emellett az szja egy százaléka is felajánlható lesz a Rédly Elemér győri plébános kezdeményezésére létrejött alap javára.

A szóvivő hozzátette, hogy a vállalkozások társasági adója esetében elismert költségnek számít majd az alapba történő befizetés.

Szijjártó Péter elmondta, hogy számításaik szerint az egyenleg az adókedvezményekkel együtt is mindenképpen pozitív lesz.

Kitért arra is, hogy Matolcsy György kijelölte az alap irányítótestületét, amelynek tagja a kezdeményező Rédly Elemér, Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési ügyekért felelős helyettes államtitkára és Horváth Tihamér, a Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke.

Szijjártó Péter két héttel ezelőtt jelentette be: a kormány egy győri társadalmi kezdeményezés mellé állva létrehozta az Összefogás az államadósság ellen nevet viselő alapot. Az alapba befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek is, akik fontosnak tartják az álladósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját pénzükkel is hozzájárulnak ehhez. A befizetett összegek a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerülnek.

Olvasóink írták

  • 8. bojtár 2011. április 22. 14:20
    „hát fizessen bele akinek két anya van meg akik ellopták,erről ennyi a véleményem”
  • 7. igazszó 2011. április 21. 17:44
    „Micsoda cinikus ajánlat! Ahhoz, hogy lelehessen vonni, ahhoz munka is kell, bejelentett, legális munkahely, és adóalap is ezáltal! Az előlegezett adományt, ugye neked kelle adnod nagy bizalommal, akár magadtól, vagy családodtól megvonva, amit soha vissza nem látnál, még segítség formájáéban sem! Senki sehová semmit ne adjon!Elég pénzt lenyúltak ezek már igy is, és élősködtek a nép nyakán a hereméhek! Ideje lenne visszahozniuk, amit elloptak!”
  • 6. alacska 2011. április 21. 13:09
    „Fizessenek a Szijjártó félék! Ha annyi pénzem lenne, hogy nem tudnám mit csináljak vele - akkor se adnák egy bazi vasat se erre a célra, inkább alapítványokat támogatnák, akiket a kormány lassan megfoszt minden támogatástól /ld. NCA lassú elsorvasztása/”
  • 5. Boli 2011. április 21. 13:02
    „http://hirszerzo.hu/profit/20110419_orban_ezermilliardos_megszoritas#utm_source=hvg_top&utm_campaign=newsletter2011_04_21&utm_medium=email&utm_content=top2

    Csak 1000 millárdos "nem megszorítás" lesz. Mert ezt a szót kimondani nem is lehet, hisz tudjuk, egy polgári kormány ilyent nem tenne, csak azok a "rohadék" komcsik....”
  • 4. Madarász 2011. április 21. 09:19
    „Csak azt nem értem, ha válság van, nem tudják az államadósságot csökkenteni, mégis minek a győri polgármester és holdudvara feneke alá audi?!”
  • 3. janika 2011. április 21. 05:59
    „Ez a kormány nem képes az elsíbolt pénzt behajtani az országot eladósító bandától.Még azt sem szégyenlik, hogy Ők mennyire bátran röhögnek a markukba.”
  • 2. meir 2011. április 20. 22:57
    „lol-lol-lol!!! ujabb "mezesmadzag"!!!! kivancsi leszek hany hulye dol be?? lol-lol-lol!!!
    -(aztan persze,..............mindenki hibas lesz megint!!!)-”
  • 1. miracle 2011. április 20. 22:36
    „A szóvivő végül még azt is közölte, hogy akik nem ajánlanak fel erre pénzt, azoktól majd jól levonják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt: állandó stresszteszt alá kell vetni minden atomerőművet

Az atomerőművek állandó, úgynevezett stresszteszt alá vetéséről állapodtak meg az atomenergia… Tovább olvasom