Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A kormány pénteken benyújtja az elszámolási törvényt a parlamentnek

A cél olyan törvény megalkotása, ami rögzíti, hogy mekkora összeg jár vissza az adósoknak, hogyan kell számukra folyósítani, és a későbbiekben mi lesz ezekkel a hitelekkel.
A kormány pénteken, a frakcióülés döntését követően benyújtja az elszámolási törvényt az Országgyűlésnek, tárgyalása 16-án kezdődik és 24-én szavaznak róla a képviselők - nyilatkozta Rogán Antal a Magyar Nemzetnek.

A Fidesz frakcióvezetője az újság szerdai számában közölt interjúban elmondta: a törvényhozás feladata egy olyan törvény megalkotása, amely rögzíti, hogy mekkora összeg jár vissza az adósoknak, azt hogyan kell számukra folyósítani, és a későbbiekben mi lesz ezekkel a hitelekkel.

"Fontosnak tartom, hogy az eredeti kamatszintre történő visszatérés lehetőségét is vizsgáljuk. Döntenünk kell arról is, hogy bevezetünk-e egy kamatemelési moratóriumot arra az időre, amíg kidolgozzuk a fair bank- és hitelrendszer szabályait" - fejtette ki a frakcióvezető.

Nemcsak az élő szerződéssel rendelkező devizahitelesek kaphatják vissza a tisztességtelennek ítélt egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés miatti összeget, hanem azok is, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hitelüket. Az előbbi körbe tartozók esetében a tőke csökkenéseként írja jóvá a bank a visszajáró összeget, az utóbbiak készpénzben kapják meg a pénzt. Annak, aki végtörlesztett és vele szemben tisztességtelenül jártak el, a mai állás szerint egyenként kell pert indítaniuk ennek érdekében - tette hozzá.

Rogán elmondta, a kormány már felállította az állami tulajdonú közműholding jogi előkészítésével foglalkozó testületet. A rezsicsökkentés hosszú távú biztosítását is felügyelő holding a jövő év közepe táján kezdheti meg működését. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a Fidesz frakció felkérte a kormányt, hogy vizsgálják meg, a paksi atomerőmű hogyan tudna olcsóbban energiát átadni az MVM-nek.

A Fidesz frakcióvezetője közölte: a tapolcai tanácskozáson a tervek szerint beszélnek a közoktatással és a felsőoktatással összefüggő kérdésekről, valamint a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban Magyarországra érkező uniós források felhasználásáról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Át kell tervezni az új Inter-City-kocsikat

Az új kocsik nem nem akadálymentesek, így kerekesszékkel nem lehetne használni őket. A MÁV elismerte… Tovább olvasom