Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

˝A kormány nem tűri az antiszemitizmust!˝

A magyar kormány következetesen a zéró tolerancia elvét követi az antiszemitizmus minden megnyilvánulásával szemben - mondta Prőhle Gergely.

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán fogadta amerikai kollégáját, Thomas Meliát, és a találkozón kijelentette: a magyar kormány következetesen a zéró tolerancia elvét követi az antiszemitizmus minden megnyilvánulásával szemben.

A tárcának az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása kitér arra is, hogy a két politikus a magyar-amerikai kapcsolatok aktuális kérdésein túl a magyar külpolitika középpontjában álló kérdéseket tekintette át.

Prőhle Gergely kiemelte, hogy Magyarország fontosnak tartja a regionális együttműködést. Beszámolt arról, hogy Magyarország milyen célokat határozott meg, amikor a januárban átvette a Közép-európai Kezdeményezés elnöki posztját, valamint a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) júliusban kezdődő magyar elnöksége idejére. Felhívta továbbá a figyelmet a két regionális együttműködés transzatlanti jelentőségére is.

A Külügyminisztérium beszámolója szerint a megbeszélésen a felek kitértek az arab tavasz következményeinek kezelésére, valamint a kelet-közép-európai rendszerváltozások tapasztalatainak hasznosíthatóságára is.

A találkozón Thomas Melia tájékozódott az Európa Tanács monitoring eljárásának aktuális helyzetéről, illetve a Velencei Bizottsággal folytatott tárgyalásokról. Prőhle Gergely hangsúlyozta a magyar kormány nyílt párbeszéd melletti elkötelezettségét - áll a közleményben.

Az amerikai helyettes külügyi államtitkár budapesti látogatása alkalmával tárgyalt Szijjártó Péterrel, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárával, Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, valamint Bajnai Gordonnal, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi: csütörtökön kezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák

A tanulók 38 813 vizsgán, 147 vizsgahelyszínen, 2553 tantárgyi bizottság előtt adnak számot… Tovább olvasom