Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A kormány kitolta a gázártámogatás időpontját

A kormány a jövő héten fogadhatja el az úgynevezett közüzemi fogyasztóvédelmi kódexet.

A kormány intézkedett arról, hogy a szolgáltatók egyetlen indokolatlan forinttal se tudják emelni a gáz árát, és a fogyasztói terhek enyhítése érdekében kitolta a gáz- és távhő-ártámogatási rendszer hatályát június 30-ig - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtökön sajtótájékoztatón.

A kormány a jövő héten fogadhatja el az úgynevezett közüzemi fogyasztóvédelmi kódexet.

Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: a kabinet első olvasatban szerdai ülésén tárgyalta a banki magatartáskódexhez hasonló közüzemi fogyasztóvédelmi kódex tervezetét.

A kódex célja, hogy a fogyasztók számára a számlák érhetőbbek, az elszámolás átalhatóbb, az ügyintézés egyszerűbb legyen - közölte.
A Magyar Energia Hivatal közlésére, miszerint áprilistól átlagosan 10,1 százalékkal emelkedik az földgáz végfelhasználói ára az egyetemes szolgáltatói körben, a szóvivő úgy reagált: ez a mérték a fele annak, amelyet előzetesen többen becsültek.

Szollár Domokos elmondta: a kormány megváltoztatta a gázár képzésének szabályait, továbbá döntött arról, hogy a meglévő gáz- és távhőár-támogatási rendszert meghosszabbítja június 30-ig. Jelezte, hogy a legszegényebbek továbbra is száz százalékos támogatásban részesülnek. Ezt a Robin Hood-adóból finanszírozza a kabinet - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Rádió: visszalépett az elnök

Visszalépett a Magyar Rádió elnökjelöltségétől a posztot betöltő Such György. Tovább olvasom