Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

A kormány és Gyurcsány alkalmatlansága miatt nincs euró

Ma Magyarországon a kormány és személyesen Gyurcsány Ferenc alkalmatlansága miatt nem lehet még euróval fizetni - így reagált Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője arra, hogy a kormány vasárnap Brüsszelben, az európai vezetők informális találkozóján javasolni fogja az eurózónába való belépés felgyorsítását.

Az ellenzéki politikus közleménye szerint 2002-ben mindenki egyetértett abban, hogy a gazdaság jó állapota miatt 2008-ra be lehet vezetni a közös európai fizetőeszközt Magyarországon. 2002 óta szocialista kormányok irányították az országot, elhibázott gazdaságpolitikájuk miatt reménytelen ma az euró gyors bevezetése Magyarországon - teszi hozzá.
A miniszterelnök szerint az eurózónába való belépés feltételein nem kell változtatni, az egyensúlyi, az államadóssági és az inflációs követelményeket meg kell őrizni, de szeretnék elérni, hogy azoknak, akik hamarabb tudják teljesíteni ezeket a feltételeket, ne kelljen két éven át várni arra, hogy az euró előszobájának nevezett rendszerből beléphessenek az eurózónába. Nincs szó arról, hogy legyen egy surranó pálya - mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: szerinte ez ellen a javaslat ellen nem lehet hosszan érvelni, erre akkor lenne ok, ha azt kérnék, hogy töröljék el a feltételeket.

Olvasóink írták

  • 16. nocomment41 2009. február 28. 21:09
    „Nem fáj ..?
    a) védi az alkotmányos rendet, védi és biztosítja a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogait;

    "b) biztosítja a törvények végrehajtását;

    c) irányítja a minisztériumok és a közvetlenül alárendelt egyéb szervek munkáját, összehangolja tevékenységüket;

    d) biztosítja a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzését;

    e) biztosítja a társadalmi-gazdasági tervek kidolgozását, gondoskodik megvalósulásukról;

    f) meghatározza a tudományos és kulturális fejlesztés állami feladatait, és biztosítja az ezek megvalósulásához szükséges feltételeket;

    g) meghatározza a szociális és egészségügyi ellátás állami rendszerét, és gondoskodik az ellátás anyagi fedezetéről;

    h) irányítja a Magyar Honvédség és a rendvédelmi szervek működését;

    i) az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása (a továbbiakban: veszélyhelyzet), valamint a közrend és a közbiztonság védelme érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket;

    j) közreműködik a külpolitika meghatározásában; a Magyar Köztársaság Kormánya nevében nemzetközi szerződéseket köt;

    k) képviseli a Magyar Köztársaságot az Európai Unió kormányzati részvétellel működő intézményeiben;"”
  • 15. Komissar 2009. február 28. 15:40
    „666.hu 2009.02.27. 23:56
    ADDIG NEM LESZ ITT SEMMI
    és utána mi lesz?
    süketen és vakon fogtok tapsikolni viktorkátoknak, mint anno rákosi pajtásnak?”
  • 14. Fedayn 2009. február 28. 12:50
    „Hazudtál,hazudsz,hazudni fogsz!”
  • 13. jockey 2009. február 28. 10:44
    „11. Almika

    Tényleg Almika, rosszul olvastam a 4. hozzászólásnál. Bocs.”
  • 12. nocomment41 2009. február 28. 09:28
    „A hídon akkor kell átmenni..”
  • 11. Almika 2009. február 28. 09:20
    „jockey!

    Én elhiszem, hogy ők nem akarnak több hülyeséget csinálni, de akkor álljanak elő valami programmal. Azt állítják, azért nincs programjuk, mert nincsenek számadataik. Én ezt is elhiszem, hisz adatok nélkül nehéz bármit is csinálni. De akkor nem azt kellenne követelni, hogy a kormány mondjon le, hanem, hogy adja át a számadatokat. Ha csinálnának egy programot, akármilyen legyen is az, akkor az emberek szívesen meghallgatnák. Hidd el, nem csak a jobboldaliak, hanem mindenki más kiváncsi, hogy mit alkottak azok, akik eddig az arcunkba vigyorogva kivonultak.
    A nevem pedig: Almika, ezt kérem tiszteletben tartani. Köszönöm.”
  • 10. metermester 2009. február 28. 06:26
    „"Elvadult tájon gázolok:
    Ős, buja földön dudva, muhar.
    Ezt a vad mezőt ismerem,
    Ez a magyar Ugar.
    Lehajlok a szent humuszig:
    E szűzi földön valami rág.
    Hej, égig-nyúló giz-gazok,
    Hát nincsen itt virág?"”
  • 9. metermester 2009. február 28. 06:22
    „Fecó! Akkor csináljál már valamit, hogy elöbbre jussunk! Ne csak mindig az utolsók legyünk!...ennyi...”
  • 8. BEry 2009. február 28. 05:59
    „Jockeynak igaza van!!!!!!!!!”
  • 7. jockey 2009. február 28. 00:23
    „4. Abnika

    Ki mondja azt szerinted, hogy ne csináljunk semmit? Legfeljebb azt mondják, hogy ne csináljunk további hülyeséget, mert elég volt belőle. A kettő nem ugyanaz. Még baloldali szakértők - például Békesi - is egyértelműen elmondják, hogy ez az újabb "reform" kutyagumit sem ér! Hozzá kell nyúlni a 13. havi nyugdíjhoz, hozzá kell nyúlni a segélyekhez és kezdeni kell valamit a gyerekgyáros munkakerülők horribilis összegű családi pótlékával is. Az így megspórolt pénzból pedig adót kell csökkenteni! Nem ilyen nevetséges módon, ahogy a terveben szerepel, hanem nagyobb mértékben kell a munka terheit csökkenteni, hogy beinduljon a gazdaság. Minden olyan ország, ahol épeszű a vezető és nem egy hatalmához görcsösen ragaszkodó elmebeteg, ezt csinálja.”
  • 6. 666.hu 2009. február 28. 00:12
    „Primax... ezzel a szöveggel, nem gondolod, hogy qrván "lekéstél" már ? Szerencsétlen hülye... , nem hogy "sok", RENGETEG embernek NINCS ZABÁLNI-VALÓRA-SEM...habár szövegedből ítélve "100%, hogy fecó-talpnyalóként már megalapozta a "család" a "tejbe-aprítani-valót"..... Ezzel a vörös-komcsi dühítő szövegeteket gondolod ELHISZI akár egy ici-pici-csóró nyugdíjas is ? EMBERKE ! Ha nem tudod, nem látod, NEM FOGOD fel, hogy mi a VALÓS HELYZET, akkor ezzel a nyálas-fecó szöveggel NE IDEGESÍTSD azokat, akik a MUNKÁBÓL élnek ! VAN pofátok még Nektek azt mondani, hogy" elmaradt reformokat bizony - valószínűleg - nekik kell" ??????????????? Szerinted KI lopta szét a 2002-ig VALÓBAN ELSŐ magyar csórók lóvéját ????
    " Pontosabban nem tettek/tesznek semmit a sikerért, csak a hatalomról fantáziáltak..." szerencsétlen TI nem hóztok valami "szép helyre" TI akartok mindent ellopni. Amíg nyakon nem lesztek vágva, de keményen.”
  • 5. 666.hu 2009. február 27. 23:56
    „Mindenkinek... és ez nem "hungarista, és egyéb szlogen-margaság...." amíg egy 1-2 milliós tömeg nem megy egyszerre a Parlament elé, és szó-szerint nem dobja ki a tolvaj-fecót, és bandáját, ADDIG NEM LESZ ITT SEMMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ráadásul lázasan-villámgyorsan lopják el/ki az utolsó forintokat/ vagyont is ez a szemét banda, mert tudja, hogy "többet nem lesznek". Már Ibi az öreg-lotyó is "véletlenül" most "távozik", PÉCSI polgármester lesz a másik vörös-spine... menekülnek a patkányok a hajóról... Ha a magyarok, akiket TÖBBSÉGÉBEN birka-népnek hívok, -gondolok rájuk, és NAGYON SZÉGYELLEM, mikor külföldön RÓLUNK van szó..... NEM MENNEK "FEL" (kivételesen EGYÜTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) kidobni a patkányokat, MEGÉRDEMLIK, hogy 2010-re ezek a vigyorgó bohócok a legcsóróbb-leghülyébb-leglenézettebb országgá állítsanak be minket ! Ennyit a nagy magyar észről- ÖSSZEFOGÁSRÓL.”
  • 4. Almika 2009. február 27. 21:27
    „Tökéletesen igaza van Primaxnak! Ha most nem csinálunk semmit, attól nem lesz jobb senkinek. Ha most hagynák a reformokat, akkor nagy mellel mondhatnák később, hogy ők milyen jó fejek voltak, hogy megszavazták. De így hogy bent sincsenek rájuk hárul majd a feladat, hogy összerendezzék az ország dolgait, és közelítsenek valamelyest az euzónához. De hogyan? "Barátaim,csökkentsünk, adót, meg áfát!" Így nem fog menni.”
  • 3. nocomment41 2009. február 27. 21:13
    „"Nem kérnek semmiféle külföldi pénzügyi segélyt a vezető csehországi bankok, mert elegendő saját tőkével rendelkeznek. A három legnagyobb cseh bank közül kettő - Komercní Banka és a Ceská Sporitelna - pénteken bejelentette, hogy nincs szüksége külföldi segítségre. A két bank arra a londoni bejelentésre reagált ezzel, hogy több mint 24 milliárd eurós, közös finanszírozási programot állítottak össze a kelet-európai bankrendszerek és vállalatok megsegítésére a világ vezető nemzetközi befektetési és hitelintézetei, köztük az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank.
    A Cseh Köztársaság bankrendszerének nincs szüksége semmilyen külföldi segítségre" - jelentette ki Gernot Mittedorfer, a Ceská Sporitelna vezérigazgatója.
    http://gazdasagiradio.hu/cikk/15399/”
  • 2. Primax 2009. február 27. 20:55
    „Azért a FIDESZ és szövetségesei is cselekedtek jópár dolgot a kudarc érdekében.
    Pontosabban nem tettek/tesznek semmit a sikerért, csak a hatalomról fantáziáltak/fantáziálnak folyamatosan...
    Az nem program, hogy : "Legyünk mi a királyok ! "
    Visszaüthet ez a taktika, mert az elmaradt reformokat bizony - valószínűleg - nekik kell majd levezényelni 2010-től.
    Na, majd akkor nézzék meg népszerűségi indexüket !”
  • 1. jockey 2009. február 27. 19:48
    „A címben szereplő mondat szó szerint igaz. Csak az a baj, hogy ez rajtunk már nem nagyon segít. Hacsak nem sikerül villámgyorsan eltávolítani Elqurót!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már most érdemes beadatni a kullancs elleni védőoltást

Már most érdemes kérni a kullancs elleni védőoltást, mivel a globális felmelegedés miatt a paraziták… Tovább olvasom