Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A kormány elutasítja az EU-elnökségi feladatok korlátozását

A kormány határozottan elutasít minden olyan megnyilatkozást, amely kétségbe vonja a magyar uniós elnökség cselekvőképességét és az elnökségi feladatok korlátozásának lehetőségét veti fel - közölte a Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.
Werner Hoyer német külügyi államminiszter kedden jelentette ki: a német kormány ellenzi, hogy Magyarország az Európai Unió soros elnökeként keleti partnerországokkal médiaügyekről tárgyaljon. A politikus szerint Magyarország jobban tenné, ha a tárgyalásokat ezekről a kérdésekről például Fehéroroszországgal vagy Ukrajnával átengedné az Európai Bizottságnak. Hoyer ezt a magyar médiatörvénnyel indokolta, amely szerinte a médiát szigorú állami ellenőrzésnek veti alá.

A Külügyminisztérium közleményében emlékeztet: kedden elkészült a médiatörvény hivatalos angol fordítása, amelyet mind a magyar külképviseletek, mind a Magyarországra akkreditált diplomáciai képviseletek megkaptak. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elküldte a törvény szövegét Neelie Kroes európai uniós biztosnak, kérve a bizottság állásfoglalását, kifejezve a további egyeztetés szándékát. Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár ugyanezt jelzi az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaügyekkel foglalkozó megbízottjának - tették hozzá.

A közlemény szerint a kormány várja annak a vizsgálatnak az eredményét, amelyet az Európai Bizottság a megküldött törvényszöveg ismeretében lefolytat, ugyanakkor elkötelezett uniós elnökségi programjának végrehajtása mellett.

Olvasóink írták

 • 17. load 2011. január 07. 12:06
  „14. Csetneky

  1. Honnan tudták valyon, hogy 25 évvel korábban ki-hogyan szavazott egy akkor titkos népszavazáson?
  2. Nem volksbundisták voltak-e a II. világháború utáni németajkú kitelepítettek, mert őket a népszavazástól függetlenül is elkergették?
  Nem, mintha egyetértenék ezzel a megtorlással, csak kérdezem.”
 • 16. calico 2011. január 06. 12:24
  „Halihó, kedves Martonyi professzor! Most nem a Mikola, hanem az egész EU néz önre!”
 • 15. NoH 2011. január 05. 22:56
  „Köszönöm ! Ez megint egy új valami !”
 • 14. Csetneky 2011. január 05. 21:48
  „9. NoH

  Teljes terjedelmében nem tudom elmesélni, idő és hely szűkében. A lényeg, hogy amikor a komenista, hazaáruló bagázs ruszki segítséggel hatalomra jutott, akkor azokat az igaz embereket, akik 1921-ben németajkúak létükre arra szavaztak, hogy Sopron magyar legyen, kitelepítették. Vagonra rakták őket egy batyuval és a házaikba beköltözhettek a legnagyobb tróger, hazaáruló komenisták. ( Akik leszármazottai a mai napig ott élnek, ha jó pénzért el nem adták. Ez ám az üzlet!)
  Röviden ennyi. Ha konkrét kérdéseid vannak, tedd fel őket bátran.”
 • 13. Stickers 2011. január 05. 21:35
  „gab, a magyar cégekre el lehet mondani, hogy mutyiznak. De egyenlőre én még akkor kaptam tisztán rendes normális keresetet, amikor multicégnél, vagy nemzetközinél voltam állományban. A magyar cégnél meg fele zsebbe, fele számládra. Kell a halál faxának ilyen munkáltató, aztán, ha az ember megéri a nyugdíjat, akkor meg szívhatja a fogát.”
 • 12. Stickers 2011. január 05. 21:34
  „nüs, ezt a sok baromságot mind elhiszed, vagy a magzatvízben kevés volt az oxigén? Nem ártana egy kicsit utánanézned a gazdasági folyamatoknak mielőtt ontod a hülyeségeid.

  Amúgy meg utána lehet nézni: nem küldték át a kivonatot, hanem ami szerintük lényeg lefordították angolra és csak részeket küldtek át. Ennyit a magyar vezetésről”
 • 11. gabmaster 2011. január 05. 21:23
  „Nem áll meg az élet ha nincsen multi-mutyi biztos vagyok benne hogy lenni fog más helyette.”
 • 10. makaay777 2011. január 05. 21:17
  „8. te biztos magyar cégnél dolgozol.
  Ha mennek a multik 100.000-k lesznek munkanélkül”
 • 9. NoH 2011. január 05. 20:51
  „Hogy is volt a történet a sok kitelepitett némettel kapcsolatban Magyarorszégon ? elmeselné nekem 6-os ?”
 • 8. gabmaster 2011. január 05. 20:49
  „7.
  Csak már látnám hogy csomagol a multi-mutyi,és hű bérencei!”
 • 7. makaay777 2011. január 05. 20:31
  „Ezt akartátok fitykesz?? Most megkaptjátok... Majd pont Magyarország fog dirigálni mindenhol nem viki?
  Belenyúlt a budiba jó sz...s is lett a keze. Lesz itt minden majd, amikor a multik rájönnek hogy húzzunk innen aztán akkor télleg kezelhetetlen lesz minden.”
 • 6. Csetneky 2011. január 05. 20:25
  „4. nüs

  Nem beszélve a Benes-dekrétumokkal kapcsolatos hatalamas felháborodásról. Meg a felvidéki, délvidéki, kárpátaljai és erdélyi magyarverésekről...”
 • 5. vikri 2011. január 05. 19:33
  „Minden EU-s (de azon kívüli) országnak vannak Mo-on magyarul is tudó politikusa és újságírója. Tehát ez a "fordítás" probléma nem igazán állja meg a helyét. Itt inkább a korábbi ellenvetésekkel együtt emlegetik a médiával kapcsolatos változtatásokat (állami felügyeletet) - ami SEHOL nincs a kritizálók között, igazából ez volt az utolsó csepp (remélhetőleg!). Az egyéb dolgok viszont szerintem legalább ennyire figyelmet érdemelnek: Alk.Bíróság "lezúzása", ÁSZ vezetése, Kölségvetési Tanács "kiiktatása" stb. - szóval a kritika ("ellensúly") kiiktatása és erre még a média egyoldalú(!) felügyelete. Azért ez idősebb Fidesz szimpatizánsoknak is valahonnan ismerős lehet...”
 • 4. nüs 2011. január 05. 19:11
  „ja és a nyugat-európai kritikákat bizony nagyon komolyan kell venni, mert ott mindig szigorúan és elvszerűen kérik számon az európai értékek betartását és következetesen tiltakoznak az ezekkel ellentétes törvények miatt.

  Emlékeztek, mekkora felzúdulás volt akkor is, amikor Szlovákia bevezette a nyelvtörvényt, hogy háborogtak ellene, mennyien követelték a visszavonását?....”
 • 3. nüs 2011. január 05. 19:06
  „Nem nehéz észrevenni, hogy a média törvény körüli "pánik" csak ürügy.
  - IMF, hess p.csába.
  - Különadók fő érintettjei: német, osztrák, francia, angol érdekeltségek.
  - MNYP kassza körüli csemegék: ugrott.
  Ez itt az igazi baj! Megtelt a hócipő, tűnőben a szabad rablás környezete.

  Sajtó szabadságot védeni viszont nemes, hősies, demokrata.... tett. A ricsajt tehát ide kell koncentrálni, a cél persze egész más.”
 • 2. jörg 2011. január 05. 18:40
  „Bocsánat, csak 160 oldal....

  Megtalálható: Magyar Közlöny, 202.számban 2010. dec.31.

  Jó szórakozást!”
 • 1. jörg 2011. január 05. 18:30
  „Nahát!!!!!!!!!!!!!! Azt egész világ tud magyarul!!!!!!!!!!!!!

  Ha meg nem, akkor EDDIG MIT OLVASTAK?????
  MiIyen alapon hisztériáztak????? Egyáltalán miről beszéltek, ha csak most kapták meg a szöveget? ami mellesleg majd 200 oldal??????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság áldozata lehet egy Szabolcsbákán holtan talált férfi

Valószínűleg gyilkosság áldozata lett az a férfi, akinek a holttestét Szabolcsbákán, az utcán találták meg. Tovább olvasom