Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

A kormány elítéli a Schweitzer Józsefet ért támadást

A magyar kormány a leghatározottabban elítéli, hogy inzultálták Schweitzer József világhírű tudóst, nyugalmazott országos főrabbit, a magyar értelmiség egyik legmegbecsültebb tagját - közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán az MTI-vel.
Leszögezték: a kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. A kormány egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen támadásoktól - rögzítette közleményében a szóvivői Iroda.

Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit az utcán egy ismeretlen szidalmazta kedden. A történtekről a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) tájékoztatta az MTI-t, "a Magyarországot elöntő rasszista gyűlölethullám újabb megnyilvánulásának" nevezve, hogy egy ismeretlen odalépett az utcán a volt főrabbihoz, szidalmazta és azt mondta neki: "utálok minden zsidót".

A Mazsihisz vezetése és a rabbitestület az egész magyar zsidóság nevében elítélte a történteket, egyúttal szolidaritásra hívott mindenkit. A döntéshozókat arra kérték, tegyenek meg mindent, hogy "az ilyen és ehhez hasonló antiszemita inzultusok ne ismétlődhessenek meg".

Kedden a történelmi egyházak is elítélték a Schweitzer Józsefet ért támadást. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke közös közleményében együttérzését és szolidaritását fejezte ki Schweitzer Józseffel és az egész zsidó közösséggel.

Az ellenzéki MSZP szintén elítélte a támadást és közölte: szolidáris Schweitzer Józseffel és mindazokkal, akiket az elmúlt hetekben, hónapokban hasonló inzultus ért.

Olvasóink írták

 • 6. gjozsi88 2012. június 10. 11:31
  „5. vonLichthofen

  Az nem fantázia kérdése, hogy a szlovákiai, romániai választási eredményeket értelmezd!

  "Látod, ez a mondatod mutatja, hogy te mennyire vagy a Magyar Nemzet ellensége.
  A ott élő Magyarok NEM nemzetiségiek, hanem a saját földjükön élnek és NEM külföldön."

  A saját földön élnek egy külföldi közigazgatási határon belül!!!
  Ez is TÉNY, amit nem fogadsz el!
  Gondolom tudod a szlovákiai , romániai magyarokra nem hatnak a magyar törvények, igy a magyarországi kötelességeik sincsenek....fizető eszközük nem a forint, .....és még lehetne sorolni!

  "Jóasszony, hogy te mit ajánlsz a figyelmembe, annak egy iota jelentősége sincs, hidd el - eléggé tájékozott vagyok ahhoz, hogy képes legyek önálló véleményt formálni a tények alapján, jóllehet a tényeket fizetett hadak próbálják évszázados módszerekkel elferdíteni."

  Tájékozottságodat már bemuttattad!
  Jót röhögtem rajta!
  A kérdés feltevés óta nem tudjuk tőleg, hogy mi a hasonlóság a norvég és magyar gazdaság között, mely a norvégokhoz hasonló uniós tagság nélküliséget biztosítana nekünk is!”
 • 5. vonLichthofen 2012. június 09. 06:59
  „3. Jóasszony,
  Azt, hogy ma ki a Magyar Nemzet ellensége döntse el maga a Magyar Nemzet.
  Attól tartok asszonyom, hogy magának sem tudása sem rálátása sincs a dolgokra olyan mértékben, hogy ilyen fontos dolgokban véleményt formáljon - a szükséges higgadt bölcsességről meg ne is beszéljünk.

  Nem véletlen, hogy a külföldön élő magyar nemzetiségiek - EZT írod gjózsa.
  Látod, ez a mondatod mutatja, hogy te mennyire vagy a Magyar Nemzet ellensége.
  A ott élő Magyarok NEM nemzetiségiek, hanem a saját földjükön élnek és NEM külföldön.
  /hogy egy másik polemiára hivatkozzam - a Palesztinok SEM egy idegen országban élnek, hanem a saját földjükön egy a területet bitorló hatalom elnyomó uralma alatt./
  Jóasszony, hogy te mit ajánlsz a figyelmembe, annak egy iota jelentősége sincs, hidd el - eléggé tájékozott vagyok ahhoz, hogy képes legyek önálló véleményt formálni a tények alapján, jóllehet a tényeket fizetett hadak próbálják évszázados módszerekkel elferdíteni.
  Pihenj egy hangyányit a hétvégén, talán össze tudod szedni meglehetősen konfuzus gondolataidat.”
 • 4. vonLichthofen 2012. június 09. 01:27
  „3gjózsa, kedves asszonyom.
  Tájékozatlan és felettébb elfogult hozzászólásaidat nagy derűvel olvasom, ezeknek nem sok köze van a valósághoz, de annál inkább egy elvakult ember ködös fantazmagoriáihoz.”
 • 3. gjozsi88 2012. június 06. 17:35
  „2. vonLichthofen
  Ma a magyar nemzet ellenségei ti vagytok!
  Nem véletlen, hogy a külföldön élő magyar nemzetiségiek a választások alkalmával az integrációra alkalmas magyar pártokat támogatják!
  Ajánlom figyelmedbe, hogy a szlovákiai választáson a te elveidet vicsorgó MKP, nem jutott a parlamentbe a HID-el szemben, mig a románoknál még mindig az RMDSZ viszi a primet, és a nemzeti fröcsögőkből, Szászékból nem kérnek!”
 • 2. vonLichthofen 2012. június 06. 14:32
  „Ha igaz, amit ez a Ga´on áll1t akkor az egy valóban elítélendő tett ami csak az elkövető személyes véleményét tükrözi.

  Én meg határozottan elítélem az utolsó évtizedek kormányait mert semmit sem tett és tesz a mindent elöntő magyarellenes gyűlölethullám ellen.
  A Dr Schweitzert ért inzultus - ha igaz - egyetlen példa lenne egy ember személyes véleményére, és ez nem gyűlölet, hanem csak az ami, egy ember személyes véleménye.
  Ugyanakkor nap mint nap olvasunk-hallunk arról híreket, hogy hol, melyik elrabolt országrészben van az ottélő Magyaroknak egy igazi gyűlölethullámban része. Egyetlen magyar kormányt sem hallottam nyilatkozni ezek ellen a kifejezetten rasszista, megkülömböztető és gyűlöletkeltő megmozdulások ellen. Vajon miért nem?”
 • 1. Pretorianus 2012. június 06. 10:14
  „"a Magyarországot elöntő rasszista gyűlölethullám újabb megnyilvánulásának" nevezve, hogy egy ismeretlen odalépett az utcán a volt főrabbihoz, szidalmazta és azt mondta neki: "utálok minden zsidót"."
  Gyűlölethullám? Hm... Ki mondja ezt? Kinek az érdeke,hogy hazánkat besározza minden áron?
  Ha igazi gyűlölet hullámról akarnak hallani és látni, na azoknak ajánlom ezeket a videókat,több száz van belőlük...
  http://www.youtube.com/watch?v=e6wiXjsROWw&feature=related”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betonacélt dobott osztálytársa fejébe

Életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba egy 17 éves diákot, akit társa véletlenül… Tovább olvasom