Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A kormány az idősek halálára spekulál?!

Az ingatlanadó tervezett bevezetésével a kormány az idősek halálára spekulál - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Iván László.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint a nyugdíjasok nem azért dolgoztak egy életen át, hogy a kormány a halálukat lesse. Az új adó bevezetésének következményei az örökösöket terhelik, akik ezeket az ingatlanokat se el nem adhatják, sem hitelt nem vehetnek fel rájuk.

Az ingatlanadó bevezetése olyan csapást jelentene, ami a jövőt is bizonytalanná tenné - mondta csütörtökön Iván László. A fideszes politikus szerint ezzel a lépéssel mindössze 125 milliárd forinthoz jut a kormány, ám ennek súlyos következményei lesznek a nyugdíjasokra nézve.

Ezzel ugyanis megszakadhat a hagyományos öröklési lánc, azzal pedig, hogy az ingatlanadót az örökösöknek kell utólag megfizetni, magát az örökölt ingatlant is elveszíthetik. A Fidesz politikusa szerint felelőtlenség volt Bajnai Gordon hétfő esti kijelentése, amely szerint, aki nem tudja fenntartani ingatlanát, az cserélje kisebbre. Iván László szerint nem elég a kormányfő bocsánatkérő gesztusa, így továbbra is elvárják Bajnai Gordon lemondását.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. BabócsaiEugénia 2009. május 15. 18:46
  „67.
  Mi már nem biztos, hogy muzsikálunk neki-vele. Legális haláltábor Magyarországon!”
 • 75. Totya 2009. május 15. 11:02
  „Szerintem meg a kommunisták (=elvtelen senkiháziak) miatt és a szűklátókörű és irigy szavazóbázisuk miatt van itt az ország!”
 • 74. mindigatutit 2009. május 15. 10:53
  „szerintem pedig a rafináltságunk miatt vagyunk ott ahol”
 • 73. Túrabakancs 2009. május 14. 22:32
  „Olaszországban információim szerint van ingatlanadó, ennek is betudható, hogy kívülről sok ház randa mint a cigánybűnözés, belülről
  viszont luxus a kialakításuk! Élelmesnek és ravasznak kell lennünk, akkor minden kijátszható. Egy pozitív oldala azért van a válságnak,
  hiszen a messze földről elismert rafináltságunk még magasabb szintre
  lesz fejlesztve! :) Ez fog hosszabb távon életben tartani bennünket magyarokat! Köszönet érte az SZDSZ-nek. Ezt azért egy kicsit halkan említettem meg...”
 • 72. Kiki 2009. május 14. 22:00
  „Komissar, nem tudom mennyi idős vagy, nekem és a páromnak is akkor egy-egy soproni jól menő cégnél volt munkánk, fizika munka és ennyi volt a az átlag kb, fejenként. amugy képzeld valamikor volt ifjúsági takarék, és amit akkor raktunk a maximummal. ezt raktam 15 éves koromtól egész 25 éves koromig. az ösztöndíjamat / Szakmunkásképzőben/ még a szüleim pótolták ki, ezt szorozd kettővel mert a páromnak is volt. Az pedig annyit jelent, hogy akkor a pénz befizetett 800 Ft volt havonta. + a kamat és a rá felvehető kedvezményes hitel. Számolhatsz nyugodtan, ehhez még jött egy kevés nászajándék ami szintén takarékba állt,, és a félre tett pénz amit még az otthon lakásnál tudtunk megspórolni, ja hogy ki nefelejtsem közben szegény anyosóm is elhunyt és innét 80ezret örököltünk. Elfelejtettem írni, hogy az akkor járó szocpolt felvettem két gyerekre, 200-ezer. és volt egy vissza adott panel lakás. + 400 ezres építési kölcsön + az akkor létező kedvezményes kamat nélküli vállalati kölcsön részemről. . És még meg is tudtunk élni. Igaz innét már félre tenni nem lehetett. de msot kíváncsi lennék szegény fiatalok hogy a fenébe fognak indulni, köztük az enyémek is. Míg elnem felejtem akkoriban nem volt ilyen mértékű inflácó a pénzünk nem romlott ilyen mértékben. Hát ezért lehetett építkezni, persze megvolt az ára is mivel nem jártunk nyaralni . A panel pedig még drágább volt. Egy új lakás 2 milllió és a befizetendő összeg oda is legalább 200-300 ezer a többi, ott is hitel volt annak aki azt vett. egy sima tanácsi lakásért is 50 ezer körül kellett befizetni. Akkor sem adtak semmit ingyen. csak más volt a pénz értéke. És szerencsém volt sosem kellett albérletben laknom, mivel a szülökkel éltünk együtt, tudtunk alkalmazkodni. Pedig ők is egy panelban laknak.”
 • 71. Sagittarius 2009. május 14. 21:06
  „21. bugyortudor 2009.05.14. 14:00

  Bizony-bizony!! "Nomen est omen!"
  Valszeg nálad is!”
 • 70. pancser 2009. május 14. 20:36
  „"Szörnyella" meg "Eva"! Még hogy az ingatlant nem lehet kimenekíteni? Dehogy nem, majd nem jönnek a külfödiek házat lakást venni, a fiatalok nem építkeznek vagy letagadják az értéket, nem festetik be a házat, rozoga lesz a kerítés stb. A tehetősebbek, majd valmelyik szomszéd országban építenek luxuslakást. a dupla adózást kerülni kell, márpedig ez az ingatlanadó az. De csak agitáljatok hölgyeim, ti vagytok a "redhead" csajok, nem nagyon van rátok kereslet de lesz ez még rosszabb is!”
 • 69. tgkv 2009. május 14. 19:59
  „58.Ők pontosan annyi adót fizetnek most mint az aki nem örökölt,egyedülálloként neveli a gyermekét és nem keres 100000-nél többet.Csak nekik még kell egy albérletet is fizetni.Ne haragudjon de van akinek elérhetetlen álom egy saját lakás,hozzájuk képest ön gazdagnak számit.Mindenki a saját szintjén nyomorog,mintahogy egy előtem szolo irta.”
 • 68. gyugyu1 2009. május 14. 19:35
  „igy "gazdálkodnak" a közpénzekkel hazánk nagyjai : közbeszerzési hibák miatt 60 milliárdal / HATVANMILLIÁRD / kesvesebbet kaphatunk a 4-s metró épitéséhez az Eu-tól ! Azért mert akinek a dolga lett volna nem ért ahhoz amit csinál ! Ilyen emberek kezében van az ország irányitása ! Aztán még ki sem rúgják,majd kap szépen végkielégitést meg a kinem vett szabadságának megváltásáért járó millákat !!! Ez a RÖHEJ ORSZÁGA,amiért mi sokat fogunk sirni még !!”
 • 67. AHA. 2009. május 14. 19:09
  „SZEBB JÖVŐT!
  Neked is kedves fenyegetőző Komissar!”
 • 66. Komissar 2009. május 14. 19:06
  „te kis narancs segg-nyaló anyád a komcsi.
  Ahogy a közmondás tartja: jön még a kutyára dér.
  2010-től ez igaz is lesz.
  sírtok még a gordonkásért.”
 • 65. AHA. 2009. május 14. 18:52
  „tgkv-val meg Komissarral ne álljatok le vitatkozni.
  Szétfossák a szót,jó komcsik módjára.”
 • 64. Komissar 2009. május 14. 18:45
  „tgkv-nak igaza van. 20 éve 4000 ft volt a havi bér ebből 1,6 millás házat venni...”
 • 63. fcsopron60 2009. május 14. 18:20
  „62. hozzászólás arany 2009.05.14. 18:10

  Teljesen igazad van.
  Aki nem birja már kint az utcán menjen be az irodába és menjen ö is nyugdijba 65 éves korába.

  Az is érdekes,hogy a rendőr leteszi a szolgálatot utánna megy bénzbehajtónak vagy biztonsági őrnek!
  Érdekes akkor birják fizikailag és szelemileg?

  És akkor lenne a fiataloknak is meló,”
 • 62. fcsopron60 2009. május 14. 18:15
  „Ezek a szarosok nem csak a nyugdijasokat de aki mint én 75.000 ft-ot keresek és most olyan szerződést kötöttek,hogy heti 4 nap munka és ez kb 20-25,000 ft kevesebb!!

  Eböl éljenek meg a mocsko..ok

  Emeljék fel a nyugdij korhatárt a rendőröknek is ne legyen annyi parlamenti képviselő.

  és még lenne megoldható probléma pl: mi jogon kapnak olyan pénzt amit nem kell elszámolni ruha pénz stb.

  minek kapnak végkielégitést akit leváltanak mert nem megfelelően végezték a munkályukat?

  Miért kapnak ki nem vett szabadság pénzt? hiszen egész évben szabin vannak!

  Engem ha kirugnak a gyárbol nem kapok egy árva vasat sem ,ha nem veszem ki márciusig a szabimat elveszik nem fizetik ki,nem kapok havonta 200.000 ft ruha pénz stb amivel nem kell elszámolni.

  Ezen kéne a kormánynak elgondolkodnia!!”
 • 61. arany 2009. május 14. 18:10
  „a nagypénzű vállalkozók vállalatok meg ne spekuláljanak a kiskapukon, hanem rendesen adózni tessék és bejelenteni nem pedig 15 napos kiskönyvel dolgoztatni, ami után semmit nem fizet as szakképzett emunkaerőnek 15 nap után meg megy a kör tovább. Ez ellen is tessék tenni!
  Továbbá azonnali megszüntetni a 35 év eltelte után elmehetünk nyugdíjba ,mert 104,107,105. Tessék szeletálni, mert azt nem kívánom, hogy mindegyik, főleg az nem aki tűzvonalban a csőcselékkel szemben van és szellemileg túl van terhelve, hanem azok akik kistelepüléseken látnak el szolgálatot, hol fele annyi a pszichikai terheltség. A kettő között kúlönbség van!”
 • 60. gyugyu1 2009. május 14. 17:51
  „Eva, te egy szőke nő vagy a roszabbik fajtából! Méghogy százezer forint nem pénz??!! Lehet hogy neked nem mert,hanyattdobod magad és félóra alatt megvan,de sok embernek aki tisztességesen végigdolgozta az életét 2/azaz kettőhavi netto nyugdija !!/ A nagyszerű államaparátusi vezetők,az önkormányzati urak ne b@sszák el a pénzünket hanem arra forditsák amire kell, és akkor lessz pénz,mert az embereknek már nagyon televan a hócipője! Az ilyen ostoba libák csak fizetett tollnokok lehetnek ,akik azt szajkozzák amit leirnak nekik ,és azt sem tudják mi az felépiteni egy házat, venni egy lakást és MEGDOLGOZNI ÉRTE!! Nem pin@szakadtáig dolgoztak érte hanem inaszakadtáig !Lényeges külömbség !!! egyszer próbálj meg kétkezi munkával megkeresni legalább egy tizest,hogy fogalmad legyen a vásárlóértékéről és utána mond,hogy nem összeg!”
 • 59. pampus 2009. május 14. 17:49
  „41. hozzászólás pampus 2009.05.14. 17:44

  Már rég megírtam, hogy a kőbaltás nyugdíj reform sokkal humánusabb volt mint a Gyurcsány-Bajnai csomag! Egy jól irányzott kőbalta ütéssel meg volt oldva az öregek sorsa. Gödör meg, akkor is volt bőven és úgy mint manapság a kátyúk a közutakon ebben a"kurvaországban"-mint mondotta a fővezér Gyurcsány!”
 • 58. Kiki 2009. május 14. 17:46
  „tgvk! 20 éve , az akkori viszonyok közt, a ház kalkulációnk 1.6-millió volt. telek nélkül 400 ezer kp. vel kezdtük. Szerintem reális az ár a mai viszonyok közt az ingatlanra, bár a falu helyzete miatt még így is alul van értékelve, mivel itt már a telek nem ér szinte semmit.az akkori átlag keresetek 7 ezer Ft körül volt. Nézd meg a pénz romlását Amugy mielőtt belekötsz először a szüleimnél laktunk, majd, panelban külön, , és 10 év után kezdtünk építkezni. Akkoriban kezdték eladni a panel lakásokat és én inkább családiházat választottam. Amugy akkor volt egy panel ára kb, 2.5 millió, Az sem volt kevés az akkori átlagkeresetekhez. A nép 95% -a hitelből vásáról lakást.”
 • 57. pogácsa 2009. május 14. 17:44
  „tgkv és azokkal mi van akik mondjuk szülői örökségből vettek maguknak egy panelt, ami most kb. 10 milla. Ja és nem keresnek havi 100-nál többet, ja és mondjuk egyedülállóként nevelik a gyereküket?”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felosztják a pártok az MDF bizottsági helyeit

Várhatóan hétfőn születhet meg az egyezség a parlamenti frakciók között, a megszűnt MDF-es… Tovább olvasom