Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A kórházért

A Petz-kórház érdekében összefogtak a megye országgyűlési képviselői: tizenhárom honatya közös levélben fordult az egészségügyi miniszterhez, illetve az OEP és az Országos Tisztiorvosi Hivatal vezetőjéhez azért, hogy a központi finanszírozás teljesítményarányos elosztásának felülvizsgálatát kérjék a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és ezen keresztül a megye lakosságának biztonságos egészségügyi ellátása érdekében.

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén több napirendi pontban is foglalkozott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház helyzetével. Néhány nappal később dr. Varga Gábor főigazgató sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a július 1-jétől életbe lépett új finanszírozási rendszer a szakadék szélére sodorja az intézményt (A reform csődbe viheti a Petz-Kórházat – Kisalföld, 2006. július 1.). Szakács Imre elnök – a közgyűlés felhatalmazása alapján – megkereste a megye országgyűlési képviselőit, akik mindannyian egyetértettek a Petz-Kórház gazdasági helyzetével kapcsolatos levél tartalmával, így aláírásukkal is megerősítették az abban foglaltakat. (Áder János a levél tartalmával egyetért, aláírása külföldi tartózkodása miatt hiányzik a levélről.)
Szakács Imre közgyűlési elnök elmondta: örül annak, hogy a megyei országgyűlési képviselők megmutatták, hogy fontos és jó ügy érdekében párthovatartozástól függetlenül össze tudnak fogni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy mecsetet támadtak meg Irakban

Legkevesebb kilenc ember életét vesztette, nyolcan pedig megsebesültek, amikor négy szunnita… Tovább olvasom