Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

A konyhaablakból - Lévai Anikó könyve

Óriási érdeklődés mellett mutatta be a Jokerex Kiadó Lévai Anikó A konyhaablakból című könyvét. Orbán Viktor feleségének a Barabás Villában rendezett könyvpremierjén megjelent Mádl Dalma, a volt köztársasági elnök felesége, valamint történész, médiaszemélyiség, diplomatafeleség, rajongó civil és régi barátnő egyaránt.

Már a tájékoztató megkezdése előtt hosszú sorok kígyóztak dedikálásra várva. Lévai Anikó láthatóan megilletődötten próbálta teljesíteni a kéréseket és igyekezett mindenkinek személyre szóló sorokat beírni a könyvbe, bár a tévékamerák és a fotósok kereszttüzében ez nehezen sikerült. Mint Lévai Anikó elmondta, nem számított ekkora rohamra és nagyon izgul első könyve premierje előtt.

A Jokerex kiadó egyik legjobb üzleti ötlete volt Lévai Anikó könyvét kiadni, amely nem egyszerűen szakácskönyv, hanem egy olvasmányos regény, miközben számos ismert és elfeledett receptet tartalmaz.

Amint Szőcs Géza a könyv előszavában írja: "Magyarországon nincs többé elfogulatlan ember. Ezt a könyvet is, bárki venné kézbe, az illető aszerint fogja értékelni, sőt olvasni is, hogy melyik párt híve". Majd hozzáteszi: e könyvet nem azoknak ajánlom, akik hívei adott pártoknak vagy programoknak. Hanem azoknak, akik szeretnek adomázgatva, lélekkel, és legfőként: jól enni".

A könyv önéletrajz is, amelyben természetesen helyet kap a férj Orbán Viktor és a szerző öt gyereke. Ugyanakkor olyan kiváló receptek is, amelyből néhányat a helyszínen, "élőben" be is mutatott Lévai Anikó - mint a húsvéthoz illő részeges-rozmaringos báránycomb, a bécsi diós és a mézes zserbó.

A családi fotókkal és adomákkal bőven teletűzdelt kötet próbál az évszakokhoz igazodni, kiemelve az ünnepeket. Az egyszerű sült hagymás vérig és a tárkonyos disznófő levesig, valamint a hagyományos angol karácsonyi töltött pulykáig és a bonyolult sütményekig sokféle étel receptjét ismerteti.

"Rólunk már szinte mindent és annak az ellenkezőjét is megírták, így ezzel a könyvvel jómagam szerettem volna ablakot, ha csak egy konyhaablakot is nyitni az életünkre és bepillantást engedni mindazoknak, akik nem ismernek minket közelről: mi ilyenek vagyunk" - vallja a szerző.

(MTI-Panoráma)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

edzőcsere csornán az újabb zakó után

Tovább olvasom