Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A költségvetési bizottság támogatja a kormányzati negyedet

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága - 16 kormánypárti igen, és 9 ellenzéki nem szavazattal - támogatta a kormányzati negyeddel kapcsolatos közbeszerzési eljárás megindításához szükséges országgyűlési határozati javaslatot.
A testület szerdai ülésén általános vitára bocsátotta a kormányzati negyed épületegyüttes megvalósítását célzó közbeszerzési eljárás megkezdéséről és annak eredményes lefolytatása utáni szerződéskötésről szóló határozati javaslatot.

Görözdi György a kormányzati negyed megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta: a nemzetközi tanácsadó által javasolt megvalósítás a költségvetés számára a legkisebb kiadással, és legrövidebb kivitelezési idővel jár. Másrészt a 25 éves időre szóló PPP-konstrukcióban a büdzsé számára évente tervezhető költséget jelent. Tekintettel arra, hogy a negyed kivitelezőjének és későbbi üzemeltetőjének ugyanazt a céget javasolják, ez garanciát jelenthet arra, hogy az épületegyüttes majd energiatakarékosan működtethető - tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott szólt arról is, hogy a kimutatható pénzügyi megtakarítások mellett vannak nem számszerűsíthető előnyei is a minisztériumok egy helyre költözésének, mégpedig hogy javul a kormányzati kommunikáció is. Kékesi Tibor szocialista képviselő emlékeztetett arra, hogy a kormányzati épületek jelenlegi 325 ezer négyzetméteres alapterülete az új helyen 165 ezer négyzetméterre csökken, és a modernebb gépészeti megoldások miatt éves szinten mintegy 10 milliárd forintos megtakarítás érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvospárt alakul Magyarországon

Orvospárt alakul Magyarországon, a következő választásokon kormányzati szerepbe szeretnének jutni. Tovább olvasom